Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξοργισμένοι οι Σέρβοι από την αντιμετώπιση του προέδρου τους στο Παρίσι


Έντονα δυσαρεστημένη εμφανίζεται η πολιτική ηγεσία της Σερβίας αλλά και η κοινή γνώμη από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Παρίσι κατά την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

Το γεγονός ότι ο Βούτσιτς δεν βρισκόταν στην κεντρική εξέδρα θεωρήθηκε προσβολή για τα θύματα που είχε η Σερβία στον Μεγάλο Πόλεμο.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς τοποθετήθηκε, από τους διοργανωτές, στην εξέδρα απέναντι από την κεντρική. Η Σερβία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αναλογικά με τον πληθυσμό της, καθώς έχασε το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας και το 62% του αντρικού πληθυσμού.

«Κατά την διάρκεια της τελετής είχα ένα κόμπο στο λαιμό, στεκόμουν συνεχώς σκυφτός, αλλά δεν θέλησα να αποχωρήσω για να μην δημιουργήσω σκάνδαλο», δήλωσε μετά την τελετή ο Βούτσιτς.

Εκείνο που επίσης εξόργισε, ακόμη περισσότερο, την κοινή γνώμη στη Σερβία είναι το γεγονός ότι στην κεντρική εξέδρα στην δεύτερη σειρά βρισκόταν ο πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ενώ στην πρώτη σειρά καθόταν η πρόεδρος της Κροατίας (η οποία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αποτελούσε τμήμα της Αυστρο-ουγγαρίας) Κολίντα Γραμπάρ-Κιτάροβιτς.

Ο Πρεσβευτής της Γαλλίας στη Σερβία, Φρεντερίκ Μοντολόνι εξέφρασε την λύπη του και ζήτησε δημόσια συγνώμη. «Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Πρόκειται για θλιβερό λάθος και παρακαλώ τον πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον σερβικό λαό να αποδεχθούν την συγνώμη μου», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Γάλλος διπλωμάτης.

Πηγή: ΙΒΝΑ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΣΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
    ΟΙ ΚΟΣΟΒΑΡΟΙ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠ΄ ΕΞΩ.
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ Δ΄ ΡΑΙΧ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΜΥΑΛΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ.
    Ο ΝΤΕ ΓΚΟΛ ΘΑ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο μπουλης έπρεπε να αποχωρίσει αλλά έτσι που τον κόβω έμεινε για το γλυκό κρίμα για την Σερβια να έχει τέτοιο πρόεδρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από την άλλη, μετά απ' αυτό ο πρόεδρος της Γαλλίας πρέπει να αλλάξει τίτλο και να λέγεται η ντροπή της Γαλλίας. Διαβάζω τους σχολιαστές στο γαλλικό τύπο και βλέπω ότι του σέρνουν τα εξ αμάξης γι' αυτή την τόσο άστοχη και προσβλητική ενέργεια. Και δικαίως.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΙΑ ΓΑΛΛΙΑΣ;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.