Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus+: Μαθητές και εκπαιδευτικοί από Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία στο 1ο ΕΠΑΛ Αριδαίας


Την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 4/11/2018 έως και 10/11/2018, το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου" φιλοξένησε επισκέπτες (μαθητές και εκπαιδευτικούς) από την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2, με τίτλο «Today’s teenagers, tomorrow’s adults». Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται στα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει ο σημερινός έφηβος προκειμένου να γίνει ένας επιτυχημένος ενήλικας.

Οι μαθητές των ξένων χωρών φιλοξενήθηκαν για μια εβδομάδα από τις οικογένειες των μαθητών του ΕΠΑΛ, όπως ορίζει η φιλοσοφία αυτών των προγραμμάτων που στοχεύει στην εξοικείωση και κατανόηση της κουλτούρας των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.
Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκαν οι αρχικές ομιλίες από το διευθυντή του σχολείου και το καλωσόρισμα των συνεργατών από κάθε χώρα. Στη συνέχεια έγιναν από τους Έλληνες και ξένους μαθητές μας παρουσιάσεις για τη χώρα, την περιοχή και το κάθε σχολείο ξεχωριστά. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους διδασκαλίας και στα εργαστήρια του σχολείου μας προκειμένου να δουν και να κατανοήσουν από κοντά την εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών μας. Στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας έγιναν παρουσιάσεις, από κάθε χώρα ξεχωριστά, για τα σύγχρονα επαγγέλματα και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν σήμερα όσοι αναζητούν εργασία καθώς και τη δημιουργία επιτυχημένου προφίλ για έναν υποψήφιο εργαζόμενο. Στις παρουσιάσεις παραβρέθηκαν και μαθητές και καθηγητές του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας.

(καλωσόρισμα αντιπροσωπείας Τουρκίας από το Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας)
Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, όπου οι μαθητές και των πέντε χωρών πήραν συνεντεύξεις από εξειδικευμένα στελέχη σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησης στην περιοχή μας και τα προσόντα των υποψηφίων προς εργασία.

(κτήμα Χρυσοχόου , Νάουσα)

(επίσκεψη στην Alterra)

Οι φιλοξενούμενοί μας, με τη συνοδεία μαθητών και καθηγητών του σχολείου, γνώρισαν τις ομορφιές του τόπου μας και της χώρας μας με επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους του Ν. Πέλλας, της Θεσσαλονίκης και στα μοναστήρια των Μετεώρων στα Τρίκαλα.

(επίσκεψη στα Μετέωρα – γυναίκες του προγράμματος με τις παραδοσιακές φούστες στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ)

(επίσκεψη στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα)
Την τελευταία ημέρα εργασιών οι μαθητές δημιούργησαν το ημερολόγιο της 1ης χρονιάς του προγράμματος για τις κινητικότητες καθώς και ένα βιβλίο με τις συνεντεύξεις που πήραν από τις επιχειρήσεις. 

(η ομάδα των Ιταλών μετά την δημιουργία του ημερολογίου για την κινητικότητα στην Ελλάδα)

Ο Διευθυντής, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θέλουν να ευχαριστήσουν από καρδιάς όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας αυτή την εβδομάδα και όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας αρωγοί στην προσπάθειά μας. Οι εμπειρίες που αποκόμισαν μαθητές και εκπαιδευτικοί ήταν μοναδικές και ώθησαν το σχολείο στη συμμετοχή και νέου διετούς προγράμματος ERASMUS σε συνεργασία με Πορτογαλία, Τουρκία, Λετονία και Ιταλία.

 Ο Διευθυντής
Αστρανίδης Γεώργιος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…