Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Γ. Σηφάκης με την Α΄ ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικούς της Πέλλας στο Υπουργείο Παιδείας για "κενά", μοριοδότηση και ίδρυση νέων σχολείων

Ο Γιάννης Σηφάκης με την Α’ ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικούς της Πέλλας στο Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα στην στελέχωση των σχολείων, την μοριοδότηση των εκπαιδευτικών, την αποχαρακτηρισμό τριών σχολείων ως δυσπρόσιτα και για την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων 
Εκ μέρους των εκπαιδευτικών στις συναντήσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας Πέτρος Πριβαρτιτσάνης και Δέσποινα Σεμερτζίδου αντίστοιχα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου της Καλής Έλενα Μίντση, η εκπαιδευτικός του Λυκείου της Καλής Δέσποινα Ευαγγέλογλου καθώς και η εκπαιδευτικός Θωμαή Παπαδοπούλου από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Σκύδρας που λειτουργεί στο Άνυδρο. 
Στην συνάντηση εκ μέρους του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου συμμετείχαν οι σύμβουλοι του όσον αφορά την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο βουλευτής αρχικά παρουσίασε τα θέματα που έχουν προκύψει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Πέλλα. 
την ύπαρξη ( παρά το γεγονός ότι η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία καλύτερα από άλλες χρονιές όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και με τα βιβλία στις τάξεις) αρκετών «κενών» που αριθμούν τουλάχιστον 17 εκπαιδευτικούς. Μάλιστα σε κάποια σχολεία ( Γυμνάσιο Καλής, Προμάχων και Εξαπλατάνου) υπάρχουν κενά σε βασικές ειδικότητες ( φιλόλογοι, μαθηματικοί κλπ). Ζήτησε την ταχύτερη κάλυψη των θέσεων αυτών έστω με αναπληρωτές.
Την ανάγκη επανεξέτασης της μοριοδότησης των εκπαιδευτικών για να μην υπάρχουν αδικίες με δεδομένη την δυσκολία της πρόσβασης σε όλη την Πέλλα ( λόγω μη διέλευσης της Εγνατίας οδού ή κάθετη της, μη ύπαρξη σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών), την γεωμορφολογία της Πέλλας με την συνύπαρξη πεδινών και ορεινών περιοχών και ακόμη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μέσα ή δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα. 
Την ανάγκη να μην αποχαρακτηριστούν από «δυσπρόσιτα» τα σχολεία Άρνισσας, Προμάχων και Φούστανης που βρίσκονται είναι τα τελευταία σχολεία πριν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ. 
Την ανάγκη ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ στην Έδεσσα, παραρτήματος ΣΔΕ στην Αριδαία, την ανάγκη χρηματοδότησης του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών ( μετά την ολοκλήρωση από τον Δήμο Πέλλας των διαδικασιών για να υπάρχει «τακτοποιημένο» οικόπεδο) και εξέτασης της δυνατότητας ίδρυσης ΕΠΑΛ στην Σκύδρα, την ανάγκη ίδρυσης και κάποιων ακόμη ειδικοτήτων στα ΙΕΚ που να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.


Οι παριστάμενοι εκπαιδευτικοί ανέλυσαν το πρόβλημα της μοριοδότησης τους αλλά και της στελέχωσης των σχολείων. Ανέφεραν παραδείγματα σχολείων άλλων περιοχών της χώρας μέσα ή πλησίον των μεγάλων αστικών κέντρων  που έχουν την ίδια μοριοδότηση με πολλά σχολεία της Πέλλας και επισήμαναν ότι χρειάζεται ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη επανεξέτασης της μοριοδότησης ( με δεδομένο ότι άλλαξαν κάποιες αντικειμενικές συνθήκες από τότε που είχε οριστεί η σημερινή μοριοδότηση) αλλά και  στην ανάγκη κινήτρων για την στελέχωση σχολείων σε περιοχές που οι γενικότερες συνθήκες ( συγκοινωνίας, διαβίωσης κλπ) δεν είναι οι καλύτερες.

Εκ μέρους των συνεργατών του Υπουργού υπήρξε η δέσμευση να εξεταστούν τα στοιχεία που προσκομίστηκαν και να ελεγχθεί η δυνατότητα τροποποιήσεων. Θα εξεταστεί η περίπτωση των τριών σχολείων που αποχαρακτηρίστηκαν από δυσπρόσιτα.
Για τα «κενά» ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι θα γίνει πανελλαδικά άμεσα η πρόσληψη 1000 αναπληρωτών και μέσω αυτών των προσλήψεων να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Για την ίδρυση σχολείων θα μεταφέρουν τα αιτήματα αρμοδίως.  
  
Ο βουλευτής θα παρακολουθεί την υλοποίηση των παραπάνω και θα συνεχίσει από κοντά την προσπάθεια του για την επίλυση των υπαρκτών προβλημάτων για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης στην Πέλλα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. τι ειναι ΕΛΜΕ,ποιον συναντησατε,ονομα επίθετο, υπουργο δεν βλεπω,ο σηφακης σε ποιον υποστήριξε σθεναρα τα αιτηματα βλεπω εχει απεναντι τον πριβαρτιτσανη. Αποτελεσματα δεν ακοινωσατε .Αν καταλαβα καλα, ισχυει το ,πηγαν ηλθαν και απηλθαν .Κριμα στους εκπαιδευτικούς για την ταλαιπωρία.Δεν ηξεραν δεν ρωταγαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…