FOUTSITZHS

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Παπαδημούλης από την Έδεσσα: Διεκδικούμε από την ΕΕ νέα ώθηση στη χρηματοδότηση δήμων και Περιφερειών

«Αυτό που επιδιώκουμε και διεκδικούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να δοθεί νέα ώθηση στη χρηματοδότηση των τοπικών δημόσιων επενδύσεων, ώστε οι δήμοι και οι Περιφέρειες να μπορούν να συγκροτήσουν ένα Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες στις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια της ύφεσης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην Έδεσσα, σε διημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη της Αυτοδιοίκησης», που διοργάνωσαν η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Έδεσσας και το Δίκτυο Αυτοδιοίκησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Οι δράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο ΕΕ δεν φτάνουν όπως θα έπρεπε στους πολίτες», παραδέχθηκε ο κ. Παπαδημούλης στην ομιλία του με θέμα «Η Χάρτα της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης και οι κοινότητες των Ελλήνων». «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε, επισημαίνοντας την ανάγκη «να συνεχιστούν οι θετικές για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, προοδευτικές πολιτικές, να ενισχυθεί η αποκέντρωση και η τοπική ανάπτυξη και να διαμορφωθούν ισχυρές, πλατιές συμμαχίες που θα υπηρετούν και θα εμπλουτίζουν αυτές τις προοδευτικές πολιτικές».


«Στο Ευρωκοινοβούλιο», εξήγησε, «και ως αντιπρόεδρος και επικεφαλής της αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών, ασχολούμαι και με ζητήματα που άπτονται και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και «όλα όσα συζητούνται στα θεσμικά όργανα για το μέλλον της Ευρώπης και τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις, επηρεάζουν σαφώς και την αυτοδιοίκηση». «Βασικό ζητούμενο, το οποίο επιδιώκει η ευρωομάδα της Αριστεράς, και βέβαια η ελληνική κυβέρνηση, είναι η ενίσχυση των χρηματοδοτικών εργαλείων και των δημοσίων επενδύσεων, αλλά και το εργασιακό περιβάλλον», διαβεβαίωσε ο ευρωβουλευτής, διευκρινίζοντας ότι «επιδιώκουμε ενίσχυση των δημόσιων επενδύσεων, ώστε να αποτελούν πηγή ανάπτυξης, η οποία, με τη σειρά της, θα είναι και πηγή των φορολογικών εσόδων και ενός υγιούς, σταθερού και κοινωνικά δίκαιου δημοσιονομικού και οικονομικού μοντέλου».

Σε ό,τι αφορά την πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτίμησε ότι «δεν αποδίδει καρπούς, δεν έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, αντίθετα έχουν ενισχυθεί οι ανισότητες και το περιφερειακό χάσμα», ερμηνεύοντας τη διαπίστωση αυτή με το ότι «δεν έχει δοθεί προτεραιότητα στην καταπολέμηση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων και στην ενίσχυση των αναδιανεμητικών πολιτικών μεταξύ του ισχυρού κέντρου και των πιο αδύναμων περιφερειών».

«Ο στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η βελτίωση της καθημερινότητας για τον πολίτη, και μια αυτοδιοίκηση που θα συμβάλλει ενεργά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο στη χάραξη προοδευτικών πολιτικών, που θα έχει έναν κεντρικό πολιτικά προσανατολισμό, αλλά θα συνδράμει με προτάσεις και πρωτοβουλίες και στην κεντρική διοίκηση και στη χάραξη της εθνικής και περιφερειακής πολιτικής», υπογράμμισε, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι «η αξιοποίηση της εμπειρίας που αποκτούν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες μέσα από τη συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά όργανα είναι σημαντική και πρέπει να ενσωματώνεται στο μοντέλο λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». 

ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

18 σχόλια:

 1. Το σύνολο των αριστερών καταθέσεων του στις τράπεζες Σας τις έδειξε σύντροφοι ο σύντροφός??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σύντροφε, καταθέσεις με λίγα η πολλά ευρώ έχουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες και γι΄αυτό δεν ζορίστηκε κανείς από την οικονομική κρίση. Το βλέπουμε καθημερινά στην Έδεσσα και όχι μόνο που όλα τα καφεζυθεστιατόρια κλπ είναι πάντα γεμάτα. Φωτό από την την παρούσα εκδήλωση δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ για να διαπιστώσουμε όλοι μας το ενδιαφέρον των πολιτών για την πορεία της κυβέρνησης με το ποσοστό αυτής στις επόμενες εκλογές;

   Διαγραφή
 2. Σιγά το δύσκολο. Είναι παντού αναρτημένο 602000 ευρώ για το 2017. Επαγγελματίας αριστερός....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν ξέρω τι διεκδικούμε αλλά βλέπω και αισθάνομαι άλλου ειδους ωθήσεις από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους εις βάρος τον απλών Ελλήνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ''αριστεροί'' με γεμάτες τσέπες για θεωρία είναι μάνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κσμια φωτογρσφια βαλτε σύντροφοι να δούμε Κ εμείς οι απλοι πολιτες πως ακούνε οι Αριστεροί φωστηρες τον εκπρόσωπο της πλουτοκρυατισς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ολοι οι Ευρωβουλευτές παίρνουν 25000 χιλ .το μήνα. Οι δεξιοί τα γυρίζουν πίσω , μόνο οι Συριζαίοι τα παίρνουν!!!

   Διαγραφή
 6. από τους πιο σοβαρούς πολιτικούς της χώρας μας, δεν είναι τυχαίο που είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου με ποσοστό στη ψηφοφορία για την ανάδειξή του 75%. Να τα βλέπουν αυτά οι μικροπολιτικοι και οι ψευτοπατριώτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να δεις στις επόμενες εκλογές που δεν θα τους έχουν ανάγκη γιατί έκαναν στο ακέραιο οτι τους ειπαν τι ποσοστό θα πάρει ο Παπαδημούλης στην Ευρώπη
   και ο ξοφαλτσα στην Ελλάδα

   Διαγραφή
 7. Στο κοινοβούλιο των Σκοπίων όταν μιλησε καταχειροκροτήθηκε.. πράγματι γνήσιος εκπρόσωπος της Αριστεράς του ΣΝΟΦ ,ΝΟΦ ΔΣΕ ΜΠΟΥΛΚΕΣ και λοιπών προοδευτικών δυνάμεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς Κασιδιάρη ,υμνειτεί της Χούντας , αγαπητέ απόγονε ταγματασφαλίτη , και πιστού συνεργάτη των Γερμανών ναζιστών και λοιπών φιλειρηνικών δυνάμεων.

   Διαγραφή
  2. ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
   ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, Η ΧΟΥΝΤΑ Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π
   ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΑΛΙΣ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΠΑΣΑΝ

   Διαγραφή
 8. Ο κασιδιαρης είναι σαν την cola πάει με όλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Για τα 50 μύρια του ΣΌΡΡΟΣ Σύντροφοι.. μούγκα??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγαπητέ απόγονε ταγματασφαλίτη , δοσίλογου το σχόλιο μου αφορά τους χαρακτηρισμούς του5:45.Οπως βλέπεις οι χαρακτηρισμοί είναι εύκολοι , το δύσκολο είναι να πεις κάτι σημαντικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τελικά μηπως έχουν δίκαιο Όσοι λένε ότι Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα κάτι είπες.Βαθυστόχαστος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Διαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…