Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση ΙΜ Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας για τον μοναχό ονομαζόμενο Μακάριο

Πληροφορηθήκαμε ότι στην Μητροπολιτική Επαρχία μας περιφέρεται μοναχός ονομαζόμενος Μακάριος, ο οποίος δηλώνει Αγιορείτης και μάλιστα Κουτλουμουσιανός. Ο εν λόγω μοναχός περιφέρεται διανέμοντας φυλλάδια ζηλωτικού περιεχομένου χαρακτηρίζοντας όλους τους επισκόπους της Εκκλησίας αιρετικούς και προδότες της πίστεως. Προτρέπει επίσης τους ανυποψίαστους ακροατές του να απομακρυνθούν από τις ενορίες τους και να αποσχισθούν από την Εκκλησία της Ελλάδος με την πρόφαση μιάς αυθαίρετης και αστήρικτης αποτειχίσεως. 

Προ ημερών η Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με ανακοίνωσή της ενημέρωσε όλες τις Μητροπόλεις, ότι ο μοναχός αυτός έχει από ετών διαγραφεί από το μοναχολόγιο της μονής της μετανοίας του, αφού διέκοψε ο ίδιος κάθε κοινωνία με την ιερά αδελφότητα, και έκτοτε δεν έχει καμία σχέση με αυτήν.Εφιστούμε λοιπόν την προσοχή όλων των πιστών για την διχαστική προσηλυτιστική δράση του και συνιστούμε την επικοινωνία με τους κανονικούς ποιμένες των ενοριών τους σε περίπτωση που αντιμετωπίζουν αυτήν η κάποιαν άλλη παρόμοια δραστηριότητα. 

Δυστυχώς πάντοτε θα υπάρχουν εκείνοι που με πρόφαση το θέλημα του Θεού προκαλούν θανάσιμο κίνδυνο στις ψυχές των ανθρώπων κατά τον λόγο του Κυρίου μας: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες.» (Μθ. 7,15) Δηλαδή, προσέχετε τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε σας με ένδυμα προβάτου, αλλά μέσα τους είναι λύκοι αρπακτικοί.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 
ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. υπάρχει ακόμα κόσμος που δίνει χρόνο και μυαλό σε τέτοια θέματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…