Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Τουρκία το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (φωτο)


Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που έλαβε χώρα στην πόλη Hendek-Sakarya της Τουρκίας, από 13-01-2019 έως και 19-01-2019, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ΠρογράμματοςErasmus+ Δράση ΚΑ2 - Συμπράξεις για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με αριθμό σύμβασης: 2018-1-TR01-KA229-059667_5 και τίτλο: «Müzakereci-Arabulucu-Lider-Öğrenciler (Σχολική Διαμεσολάβηση – Μαθητές Ηγέτες)».Στο Ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα το σχολείο της Τουρκίας έχει αναλάβει το συντονισμό και μετέχουν, εκτός του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, σχολεία από την Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Ρουμανία.

Στην 1η διακρατική συνάντηση επιμορφώθηκαν 4 καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, οι οποίες θα αναλάβουν την επιμόρφωση των συναδέλφων τους στο θεσμό της σχολικής διαμεσολάβησης και στη συνέχεια οι επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν την επιμόρφωση των επιλεγμένων μαθητών. Η Σχολική Διαμεσολάβηση είναι ένας νέος θεσμός που αφορά την ειρηνική επίλυση των διαφορών εντός σχολικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί συνέχεια στο πρόγραμμα Σχολικής Διαμεσολάβησης της ΔΔΕ Πέλλας στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας.

Πέραν της επιμόρφωσης έγινε υποδοχή των μελών του προγράμματος από το Δήμαρχο και το Διευθυντή Εκπαίδευσης του Hendek καθώς και πολιτιστικές επισκέψεις στην Κωνσταντινούπολη, στην Sapanca και στην Abant.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…