Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠΕΣ η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Δήμο Αλμωπίας με 60.000 €

Ο βουλευτής υποστήριξε το αίτημα σε συνάντηση του με τον Υπουργό. Το έργο χρηματοδοτήθηκε μετά από αίτημα και τεχνική μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος Αλμωπίας.

Η πολιτεία ανταποκρίθηκε στην σημαντική κοινωνική ανάγκη στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες όταν πλέον δεν θα έχουν μαζί τους τις οικογένειες τους.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παραχώρησε κατά χρήση οικόπεδο 779,95 m2 μαζί με το ακίνητο που βρίσκεται μέσα του στο αγρόκτημα του ΕΘΙΑΓΕ στην Αριδαία και τώρα το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί την συντήρηση και την επισκευή του.

Το έργο θα περιλαμβάνει αποξηλώσεις κουφωμάτων, αποξήλωση στεγάστρου από αμίαντο και αντικατάσταση με αυλακωτή λαμαρίνα στον υφιστάμενο σκελετό, τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, αντικατάσταση εσωτερικών και εξωτερικών κουφωμάτων, χρωματισμούς, θερμοπρόσοψη, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, λουτρό, κουζίνα και σύστημα θέρμανσης – ψύξης με αντλία θερμότητας.


Εδώ και πολλά χρόνια όνειρο των οικογενειών των Ατόμων με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Αλμωπίας αποτελεί η απόκτηση ενός σπιτιού για την διαβίωση σε ανθρώπινες συνθήκες των ίδιων των ατόμων με ειδικές ανάγκες όταν δεν θα έχουν πλέον τις οικογένειες τους. Το αίτημα υποβλήθηκε από τον ιστορικό σύλλογο παρέμβασης, προώθησης και επίλυσης προβλημάτων ΑμεΑ «Η Δημιουργία» στον Δήμο Αλμωπίας που ανταποκρίθηκε και αιτήθηκε την παραχώρηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του χώρου και του κτιρίου και από το Υπουργείο Εσωτερικών την χρηματοδότηση της επισκευής και συντήρησης.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ασχολήθηκε και στις δύο φάσεις ( παραχώρηση και χρηματοδότηση) για την επιτυχή και ταχεία ολοκλήρωση των σχετικών


διαδικασιών και η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε απολύτως στο δίκαιο αυτό κοινωνικό αίτημα.

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών

Με το ποσό των 3,1 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Εσωτερικών ενισχύει δήμους, ικανοποιώντας αιτήματά τους για έκτακτες επιχορηγήσεις λόγω ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία, καθώς και για έργα υποδομών με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Ειδικότερα, για τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα εγκρίθηκαν  επιχορηγήσεις 3.065.000 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Επίσης εγκρίθηκε η επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ στην ΔΕΥΑ Μεσσήνης, νομού Μεσσηνίας, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…