Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Πάγωμα» της εκταμίευσης του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα αποφάσισε το Eurogroup


Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία σχετικά με τον διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, οδήγησε στη μετάθεση της αποδέσμευσης του ποσού στη συνεδρίαση της 5ης Απριλίου στο Βουκουρέστι, όπου το ζήτημα θα τεθεί σε νέα αξιολόγηση.

Αυτό σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, την κυβέρνηση και βεβαίως τους Θεσμούς θα συνεχιστεί το επόμενο 20ήμερο, ώστε να βρεθεί ένα κατάλληλο σχέδιο το οποίο δεν θα προκαλεί μελλοντικά προβλήματα στο ενεργητικό των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να παρουσιαστεί μια ρύθμιση η οποία θα έχει μειωμένα όρια σε σχέση με αυτά που είχαν συμφωνηθεί. Πιθανότατα να μειωθεί το όριο προστασία των 250 χιλιάδων ευρώ καθώς και αυτό των εισοδηματικών κριτηρίων με αποτέλεσμα να βγουν από τη ρύθμιση πολλοί.

Οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι ένα «γενναίο» μέτρο θα έχει μεν προεκλογικό θετικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση, όμως, με τα «κόκκινα» δάνεια να είναι ακόμη το νούμερο ένα πρόβλημα των τραπεζών θα τις επηρέαζε αρνητικά.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.