Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Στις 2 Απριλίου θα υπογραφεί η διμερής συμφωνία για τη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού στην Πέλλα


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η βουλευτής από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Σία Αναγνωστοπούλου, η διμερής συμφωνία για τη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού στην Πέλλα θα υπογραφεί μεταξύ της ιδίας και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νικόλα Ντιμιτρόφ κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην πόλη των Σκοπίων που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. 
Εκτός από τη συνάντηση με τον κ. Ζόραν Ζάεφ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα εστιάσει και στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με προηγούμενες ανακοινώσεις της κ. Τζάκρη, ολοκληρώθηκε ήδη από την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η προκαταρτική μελέτη για την οριστικοποίηση της όδευσης της οδού της νέας συνοριακής διάβασης βορείως των Προμάχων, ενώ έχουν ήδη διατεθεί 4.000.000 € (πλέον ΦΠΑ) για την εκπόνηση του συνόλου των μελετών και 40.000.000 € περίπου (πλέον ΦΠΑ) για την κατασκευή του έργου από τα αποθεματικά της εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (τα οποία ανέρχονται σε 140 εκατ. ευρώ).
Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» θα προβεί άμεσα, μετά την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας, στη δημοπράτηση του συνόλου των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνειακού σταθμού. Για την πλήρη μελετητική ωρίμανση του έργου απαιτείται χρονική διάρκεια 1,5 ετών περίπου, ενώ η κατασκευή του θα ξεκινήσει αμέσως μετά και δεδομένης της εξασφάλισης των κονδυλίων θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα.
Η όδευση της οδού της νέας συνοριακής διάβασης απεικονίζεται στον χάρη που ακολουθεί.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΘΟΔΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά δε ντρέπεστε καθόλου έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα φάτε τέτοιο μαύρο που θα πάθετε αχρωματοψια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ντρέπεστε.. δρόμο να πάμε Θεσσαλονίκη από αριδαια δεν έχει και χάνονται ζωές.. Στα Σκόπια μας κάνετε δρομο.. Μόνο ντροπή.. τίποτα αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος την έχασε να τη βρούνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί να μην ταζουν έργα με τα λόγια μόνο είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.