Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Αζερμπαϊτζάν χαιρετίζει το δέκατο εκατομμυριοστό πολίτη του πληθυσμού του


Στις 6 Απριλίου 2019, ο πληθυσμός του Αζερμπαϊτζάν έφτασε ακριβώς τα δέκα εκατομμύρια ακριβώς, αυτό έγινε με τη γέννηση του παιδιού που έφερε στον κόσμο το ανδρόγυνο Ραούφ Χασάνοφ και της Νιγκάρ Οτζάγκοβα (εσωτερικά εκτοπισμένοι, κάτοικοι της πρώην επαρχίας Aghdara, που σήμερα είναι εγγεγραμμένοι στο χωριό Bash Guneytapa στην επαρχία Aghdam). Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και η πρώτη κυρία Μεχριμπάν Αλίγιεβα συγχαίρουν το λαό του Αζερμπαϊτζάν και επισκέφτηκαν τους γονείς του νεογέννητου μωρού στο Κρατικό Προγεννητικό Κέντρο. 

Η γέννηση του δέκατο εκατομμυριοστού  πολίτη είναι σημαντικό για τον λαό του Αζερμπαϊτζάν, καθώς δείχνει ότι το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Όταν η Λαϊκή Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν ανακηρύχθηκε στις 28 Μαΐου 1918, ο συνολικός πληθυσμός της ήταν 1.900.000. Μετά την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της χώρας το 1991, ο πληθυσμός του Αζερμπαϊτζάν αριθμούσε 7.200.000 ανθρώπους. Και τα τελευταία 15 χρόνια ο πληθυσμός της χώρας έχει αυξηθεί κατά 1.700.000, φθάνοντας τα 10 εκατομμύρια το 2019. Ταυτόχρονα, αυτό το επίτευγμα δείχνει επίσης ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν εκτιμά ιδιαίτερα το ανθρώπινο κεφάλαιο ως κύριο θησαυρό της χώρας. Η ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των κυβερνητικών σχεδίων που υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο της ανεξαρτησίας. 

Οι κυριότεροι στόχοι της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν είναι να μειώσουν την φτώχεια και να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο, καθώς και την ευημερία του πληθυσμού, προωθώντας αποτελεσματικά την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας. Η δημογραφική αύξηση του Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες μαρτυρεί τη θετική κατεύθυνση των πρόσφατων κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένων και διαφορετικών προγραμμάτων για τους αυτοαπασχολούμενους και τους άνεργους και  προγραμμάτων  για τα άτομα με αναπηρία. Ευχόμαστε στην οικογένεια να τους ζήσει και να είναι ευτυχισμένο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.