Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Τσεπκεντζής: «Δεν αλλάζουμε απλά σελίδα, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο αυτού του υπέροχου και ιστορικού τόπου» (βίντεο)


«Απόψε οι αγαπημένοι μου συνδημότες δίνουν την απάντησή τους, διατρανώνουν την εμπιστοσύνη τους και οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο. Απόψε δεν αλλάζουμε απλά σελίδα, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στο βιβλίο αυτού του υπέροχου και ιστορικού τόπου».

Στην εισαγωγική αυτή φράση της χθεσινοβραδινής κεντρικής ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής συνόψισε το μήνυμα νίκης, ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του Δήμου, ενόψει των εκλογών της Κυριακής .

Ο επικεφαλής της «Κοινωνίας σε Κίνηση» χθες στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία Στουγιαννάκη (πάρκο Μικρών Καταρρακτών), στην Έδεσσα, σε μια μαζική συγκέντρωση πολιτών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμά του, μίλησε για «την Έδεσσα του μέτρου και της σύνεσης, για την Έδεσσα της ποιότητας, του πολιτισμού και της ευγένειας. Για την Βεγορίτιδα της αγροτιάς του μόχθου και της νοικοκυροσύνης, για την 
Βεγορίτιδα της ομορφιάς, των νερών, του τουρισμού και του μέλλοντος».

«Στους λίγους μήνες ζωής της, η παράταξη μας, η Κοινωνία σε Κίνηση, έχει ήδη  καταφέρει να επιβεβαιώσει το όνομα της. Όταν ξεκινήσαμε, γνωρίζαμε ότι είμαστε γέννημα της ανάγκης και της ευθύνης, γέννημα της χαμένης ελπίδας. Πιστέψτε με όμως ότι δεν τολμούσαμε να ονειρευτούμε τέτοιο αγκάλιασμα», σημείωσε ο κ. Τσεπκεντζής, προσθέτοντας: «Γιατί μας προσβάλλουν εικόνες, όπως το Ξενία όπου δεν έγινε καμία προσπάθεια διεκδίκησης του από το δήμο, κατέληξε στο υπερταμείο για να καταντήσει κυνοκομείο. Όπως η  Εστία, όπου η προεκλογική καμπάνια του κου Γιάννου, το 2010, βασίστηκε στις λαμαρίνες. Όπως οι Κατασκηνώσεις της Σωτήρας, ένα έργο τόσων χιλιάδων, που χάσκει λεηλατημένο. Γιατί μας πληγώνει που δεν υπάρχει Βιολογικός Καθαρισμός στην Άρνισσα. Ήταν έτοιμος για ένταξη από το 2011 και τον χάσανε. Τα ίδια και για Βιολογικό στο Γραμματικό. Χάθηκε κι αυτός. Οι ασφαλτοστρώσεις σε Παναγίτσα, Ζέρβη, Άρνισσα, Μεσημέρι 15 χιλιόμετρα χαμένα. Αδιαφορία και εδώ. Δεν συγκινεί κανέναν τους που το Παλαιό Δίκτυο ύδρευσης αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία λόγω του αμιάντου; Κανείς δεν νοιάζεται για τις μεγάλες απώλειες και βλάβες. Η έγκαιρη αντιμετώπιση τους θα μείωνε το κόστος στην ύδρευση μέχρι και 20%.Ποιος νοιάστηκε για τα χαμένα 83 εκατομμύρια ευρώ τα οποία μεταφέρθηκαν από εδώ, στον άξονα Θεσσαλονίκης Σερρών Προμαχώνα. Που είναι το φράγμα του Στραβοποτάμου; Το υποσχέθηκαν και αυτό από το 2010.»

Σχετικά με το το αθλητικό κέντρο στο Πασα Τσαϊρ, ο υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε: «Έχουν το θράσος να προβάλλουν ως δήθεν έργο το αθλητικό κέντρο στο Πασα Τσαϊρ. Το 2009 είχαν εξασφαλιστεί για αυτό το έργο, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κονδύλια 6 εκατομμύριων ευρώ. Η σημερινή Αρχή έχει καταγγελθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ευθύνη της στην απένταξη του έργου το 2013. Χαμένο και το 9ο δημοτικό σχολείο, επίσης παρά την έτοιμη μελέτη. Τι έκαναν για το 1ο δημοτικό σχολείο; Δέκα χρόνια στέκει εκεί, με μια αίθουσα γιαπί. Το άλλοτε κόσμημα, το κτίριο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πλήρη στασιμότητα. Και από την άλλη, η κακοδιαχείριση έγινε πλέον ο κανόνας». 


Επίθεση στον σημερινό Δήμαρχο Έδεσσας

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Κοινωνίας σε Κίνηση» εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον σημερινό Δήμαρχο Έδεσσας: «Υποβιβάζει τη νοημοσύνη των Εδεσσαίων, χωρίς καμία ντροπή! Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του αν θέλει να είναι δήμαρχος ή βουλευτής.και κάποιες ώρες  νομίζει ότι είναι Υπουργός. Άλλες φορές Υπουργός Αλληλεγγύης, άλλες Εξωτερικών, ανάλογα την ημέρα! Όπως όταν αναλαμβάνει να λύσει μονοκοντυλιά τα εθνικά ζητήματα. Για τελευταία φορά: εμείς τον πατριωτισμό, δεν τον αντιλαμβανόμαστε σαν προεκλογικό show. Πατριωτισμός σημαίνει να αγαπάς τον τόπο σου, να δουλεύεις για αυτόν, να είναι το σπίτι σου, να θέλεις να προκόψει, μαζί με όλους τους κατοίκους του, χωρίς διακρίσεις. Κι όταν χρειαστεί, να τον υπερασπιστείς, να το κάνεις, για αυτό δώσαμε το παρόν όποτε μας το ζήτησε η πατρίδα. Και θα το ξανακάνουμε. Αλλά όταν χρειαστεί. Ειδάλλως, με τις ανέξοδες κορώνες και τις δήθεν απειλές εναντίον ακόμα και συμπολιτών σου, κινδυνεύεις να γίνεις ο Δον Κιχώτης της μισαλλοδοξίας. Δεν ξέρω καν αν έχουν κατανοήσει την ευθύνη για το πρόσφατο κρούσμα βίας που συνέβη σε βάρος του πατέρα ενός υποψηφίου μας. Διαρκώς ενημερωνόμαστε για φαινόμενα εκφοβισμού. Πιο πρόσφατο κρούσμα ο προπηλακισμός υπαλλήλου έξω από το Δημαρχείο, σήμερα το μεσημέρι. Αρκετά με τον σπόρο του φανατισμού και του διχασμού, κάποτε θα έδινε τον καρπό του. Ας ελπίσουμε να μην δούμε χειρότερα. 
Έφτασε για άλλη μια φορά να κάνει αντιπολίτευση στην διοίκηση πριν το 2010. Αλλά αφού του αρέσει τόσο πολύ η αντιπολίτευση… Οι δημότες της Έδεσσας θα του κάνουν αυτή την τελευταία χάρη!».


Σημεία του προγράμματος της «Κοινωνίας σε Κίνηση»

Προωθούμε λοιπόν πολιτιστικές δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των δημοτών και όχι στις ανάγκες επικοινωνιακής προβολής του εκάστοτε δημάρχου. Με καθιέρωση νέων θεσμών που θα μας ξαναφέρουν στην πρωτοπορία. Και με υποδομές που αξίζουν στην Έδεσσα μας! Η πολιτιστική αναγέννηση  ξεκινάει από εδώ. Και βέβαια ο πολιτισμός είναι παντού. Είναι στην Παιδεια. Στόχος μας είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές και προσιτό σχολείο, που να εξασφαλίζει ποιοτική παιδεία και εκπαίδευση.
Σκοπός μας είναι η διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών συνθηκών λειτουργίας και η βελτίωση των συνθηκών μάθησης των παιδιών και των νέων στην πόλη μας. Και βέβαια η δημιουργία καλλιτεχνικού σχολείου ώστε να βάλουμε τον πολιτισμό στη βάση της κοινωνίας μας.
Επενδύουμε στον αθλητισμό. Πιστεύουμε ότι πρέπει να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες χωρίς να αποσκοπεί στο κέρδος. Επιδίωξη μας είναι η αξιοποίηση των δημοτικών υποδομών προς όφελος των πολιτών και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με συνεχή συντήρηση,  βελτίωση και επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και χώρων άθλησης του Δήμου. Στόχος μας είναι όλες οι αθλητικές υποδομές να καταστούν λειτουργικές, για ορθή, ασφαλή χρήση και διεξαγωγή αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και η διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.
Επεξεργαζόμαστε ένα σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης,πάνω στους δύο κύριους άξονες της οικονομικής μας δραστηριότητας. Ενισχύουμε την βιωσιμότητα, αλλά και την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού χώρου στο Δήμο μας. Συνεργαζόμαστε με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, συνδικαλιστικούς και συνεταιριστικούς και αντιμετωπίζουμε με ευθύνη ζητήματα όπως η αγροτική οδοποιία και η άρδευση και την παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.
Επιδιώκουμε την εξωστρέφεια του Δήμου μας μέσα από την προβολή της περιοχής μας και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της για την ενεργή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και για την ανάπτυξη των θέσεων εργασίας. Σχεδιάζουμε ένα πολύπλευρο θεματικό τουριστικό προϊόν:
Φυσιολατρικό, αθλητικό, θρησκευτικό, συνεδριακό, των αθλητικών διοργανώσεων ή προετοιμασιών ομάδων, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που διαθέτουμε ως περιοχή. Η πρόταση μας βασίζεται στην ενοποίηση του βουνού με τον καταρράκτη αλλά και την λίμνη με συνδετικό κρίκο την πορεία του νερού. Γιατί αν δεν αναπτύξουμε την Βεγορίτιδα, όπως και την υπόλοιπη περιφέρεια μας, δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε τον επισκέπτη τουρίστα. Για αυτό λέμε ότι το περίφημο branding του τουριστικού μας προϊόντος πρέπει να είναι μια συμμετοχική διαδικασία: 
Οραματιζόμαστε µια σύγχρονη και ανθρώπινη πόλη, µε σεβασµό στο περιβάλλον. Μία πόλη φιλική για τους πολίτες και τους επισκέπτες της, πηγή έμπνευσης για τους νέους µας και πόλο έλξης οικογενειών.
Χωρίς προβλήµατα καθαριότητας, µε προγράµµατα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, με Πράσινα Σημεία, με δράσεις ευαισθητοποίησης που θα εφαρμόζονται σε όλο τον Δήμο.
Στοχεύουμε στην κυκλική οικονομία, με σύνθημα «μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και κομποστοποίηση των απορριμμάτων» με απώτερο στόχο τα μηδενικά απόβλητα για ταφή. 
Αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό και σχέδιο, τα χρόνια προβλήματα της πόλης, όπως το κυκλοφοριακό και τα αδεσποτα. 
Αξιοποιούμε το άλλο μεγάλο μας όπλο, την ενέργεια. Είχαμε πάντα τους πόρους, τώρα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και νομοθετικό πλαίσιο, σύντομα θα υπάρχει και η κατάλληλη Δημοτική Αρχή!
Στα πρώτα πράγματα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας είναι να δρομολογήσουμε έναν σύγχρονο Έξυπνο Δήμο, όπου η πληροφόρηση ενισχύει την διαφάνεια και την συμμετοχή, ενώ οι υπηρεσίες γίνονται πιο εύκολες και προσιτές. Αντιλαμβανόμαστε τις ψηφιακές τεχνολογίες, την πληροφορία και την γνώση ως τον ακρογωνιαίο λίθο της βιώσιμης ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Θέλουμε έναν Δήμο που θα στέκεται με αλληλεγγύη δίπλα σε όποια χάσει το βήμα του. Προτεραιότητα μας να δημιουργήσουμε ένα πολύπλευρο δημοτικό δίκτυο αλληλεγγύης. Το δίκτυο αυτό θα συνοδεύεται από παράλληλο εθελοντισμό και θα στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που θα εντάσσονται στα προγράμματα. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, χωρίς μεγάλα λόγια!
Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ και στο ειδικό ξεχωριστό Πρόγραμμα για τη νεολαία που έχουμε επεξεργαστεί, με τον τίτλο Έδεσσα Έμενα! Με στόχο να δώσουμε στους νέους χώρο να ονειρευτούν, να εκφραστούν, να δημιουργήσουν. Να αποκτήσουν επιλογές, επαγγελματικές και ψυχαγωγικές».





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment