Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι ισχύει για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων από τους δήμους - Πώς δικαιώθηκε πολίτης

Τους χώρους που θα πρέπει να χωροθετούνται από τους δήμους για τη τοποθέτηση των κάδων απορριμάτων επισημαίνει ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή παρέμαβση του μετά από προσφυγή πολίτη στην Ανεξάρτητη αρχή.

Ειδικότερα ο ΣτΠ σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

Πολίτης, προσέφυγε το 2018 στον Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τη διαµεσολάβηση της Αρχής για αίτηµα που απηύθυνε στην υπηρεσία καθαριότητας του ∆ήµου Παγγαίου, διαµαρτυρόµενη για θέµατα υγιεινής από αυθαίρετη χωροθέτηση-µεταφορά κάδων απορριµµάτων έµπροσθεν οικίας της.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνέχεια εγγράφου του, ενηµερώθηκε από τη ∆/νση Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου ∆ήµου Παγγαίου ότι κατόπιν ενηµέρωσης και λαµβάνοντας υπόψη το αίτηµα, έγινε αλλαγή χωροθέτησης των εν λόγω κάδων απορριµµάτων αναφέροντας ότι, όπως προκύπτει, αυτοί µετακινήθηκαν από κάποια άτοµα και πάλι στην προηγούµενη θέση, επισηµαίνοντας τη δυσκολία ελέγχου της αυθαίρετης µετακίνησης κάδων.

Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ότι οι κάδοι απορριµµάτων θα τοποθετηθούν σε σηµείο που δε θα προκαλεί ενόχληση στην περιοχή. Σε συνέχεια και των παραπάνω, η Αρχή ενηµερώθηκε από την αναφερόµενη ότι οι κάδοι µετακινήθηκαν σε ένα απερίφρακτο οικόπεδο και δεν είναι πλέον έµπροσθεν οικίας της.

Η Αρχή επισηµαίνει την αναγκαιότητα εκπόνησης κατάλληλων µελετών από τους ∆ήµους, οι οποίες θα προβλέπουν χωροθέτηση των κάδων απορριµµάτων σε θέσεις που να µη δηµιουργούνται προβλήµατα υγιεινής και υποβάθµιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα παρέχουν βέλτιστες λύσεις για την αποκοµιδή των απορριµµάτων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…