Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Πέλλα Μπροστά": Μιλάνε για θράσος αυτοί που φοβούνται μη μάθει ο κόσμος την αλήθεια


Με τον πιο γραφικό τρόπο έδειξε ο κ. Στάμκος ότι όποτε μιλάει ο ίδιος, δεν αποδέχεται το δικαίωμα κάποιου άλλου συνυποψήφιου να μιλήσει ούτε πριν από αυτόν, ούτε μετά από αυτόν, ούτε καν στην ίδια πόλη με αυτόν!!
Με πρόθεση καλής συνεργασίας προτείναμε να μιλήσουμε την Παρασκευή πριν από τον κ. Στάμκο στην πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά, σεβόμενοι την ιδιότητα του ως εν ενεργεία δημάρχου και δεχόμενοι να μιλήσει αυτός τελευταίος. Δυστυχώς η πρόταση μας αυτή δε βρήκε αντίκρισμα. 
Τι ήταν αυτό που φοβόταν άραγε; Προφανώς την πιθανότητα, ακόμα και ο τελευταίος δημότης να αντιληφθεί την ανεπάρκεια του σημερινού δημάρχου να βρει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα του τόπου!  Ή ίσως και να φοβόταν τη σύγκριση.. 
Βάσει της νομοθεσίας (υπ.αριθ. 1025/15/63-β από 4/4/2014 ΦΕΚ Β-851/07-04-2014) για τις πόλεις του μεγέθους των Γιαννιτσών, όταν οι ανοικτές ομιλίες έχουν απόσταση άνω των 100μ., δε θεωρείται τοπική εγγύτητα και η άδεια δίνεται κανονικά. Έτσι δόθηκε και η άδεια για ομιλία σε απόσταση 150μ. στην Κρύα Βρύση. Με τον ίδιο τρόπο αιτηθήκαμε 3 φορές για άδεια ομιλίας στα Γιαννιτσά, για να λάβουμε 3 φορές αρνητικές απαντήσεις και τις οποίες σας στέλνουμε! Μάλιστα φτάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε άδεια 315μ. μακριά από την πλατεία ΕΠΟΝ και ακόμα και αυτό το αρνήθηκαν! Η τελευταία αίτηση (4η!) αφορούσε το πάρκο του Αγίου Γεωργίου και η έγκριση της δόθηκε μετά από πολλές διαβουλεύσεις της τελευταίας στιγμής! Αν δε δινόταν και αυτή τη φορά θα σήμαινε ουσιαστικά τον αποκλεισμό οποιουδήποτε ήθελε να μιλήσει σε ολόκληρη την πόλη των Γιαννιτσών ίδια μέρα με τον κ. Στάμκο.


Αυτού του είδους οι αυταρχικές αντιλήψεις είναι που μας οδήγησαν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο δήμος μας. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι η ανοικτή ομιλία είναι γιορτή και νίκη της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να τη φοβάστε ούτε να προσπαθείτε να τη φιμώσετε.
Και κάτι τελευταίο, ο κ. Θεοδωρίδης ήταν για 3 τετραετίες δήμαρχος. Τότε, επιτρεπόταν να γίνονται ταυτόχρονες προεκλογικές ομιλίες στις ίδιες αποστάσεις χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Τότε υπήρχε πνεύμα συνεργασίας και όρεξη να πάμε μπροστά. 
Έναν τέτοιο δήμο ονειρευόμαστε να χτίσουμε και πάλι για τα παιδιά μας.
Συνιστούμε μόνο στον κ. Στάμκο να μη χάνει την ψυχραιμία του και οξύνει το κλίμα.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment