Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση - συζήτηση του υποψ. δημ. συμβούλου Έδεσσας, Βαγγέλη Θωμά, με νέους



«Η δύναμη βρίσκεται στην ψήφο των νέων. Λύση δεν είναι η αποχή και η απαξίωση»

Συνάντηση - συζήτηση με νέους, σπουδαστές και εργαζόμενους είχε  το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα, στο River Bar, στην Έδεσσα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας - Βεγορίτιδας με την «Κοινωνία σε Κίνηση», Βαγγέλης Θωμάς.

Αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος που ανέδειξε τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες, όπως η ανεργία, η φυγή στο εξωτερικό για δουλειά, η υποαπασχόληση, η ανασφάλιστη εργασία, τα προβλήματα των σχολείων κλπ. Επίσης αναδείχθηκαν οι ελλείψεις σε χώρους μέσα στον Δήμο Έδεσσας, όπου οι νέοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και να αναδείξουν πρωτοβουλίες μέσα από κάποιες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Θωμάς υπογράμμισε ότι πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα και ιδιαίτερα όσα αφορούν στο Δήμο Έδεσσας, θα  πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών στην τοπική κοινωνία από την νέα Δημοτική Αρχή.

Σε ότι αφορά στην Αντιδημαρχία Νεολαίας στο Δήμο Έδεσσας, ο Βαγγέλης Θωμάς τόνισε: «Όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι πιο μπροστά από τις εξελίξεις, αλλά -αντίθετα- φαίνεται ότι δεν τις ακολουθεί καν. Γεγονός πολύ λυπηρό αλλά δεν με εκπλήσσει και καθόλου. Και αυτό γιατί η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να δώσει βήμα σε νέους ανθρώπους για να προβληματιστούν και να διαμορφώσουν προτάσεις για το πώς θέλουν αυτή την πόλη. Δεν επιζητά την πολυφωνία και τις νέες ιδέες. Περιχαρακώνεται απλά στο μικρόκοσμό της και περιμένει το…θαύμα», προσθέτοντας: «Κρίνω λοιπόν επιτακτική την δημιουργία ξεχωριστού ‘’Γραφείου Νεολαίας’’ στο Δήμο μας, με εξειδικευμένο προσωπικό που θα ενημερώνει για όλα τα προγράμματα που τρέχουν».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο Βαγγέλης Θωμάς επισήμανε ότι όλα τα προβλήματα των νέων πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου. «Απέναντι στα προβλήματα αυτά η λύση δεν είναι η αδιαφορία και η αποχή», επισήμανε και συνέχισε: «Είναι η ευκαιρία όλων μας, να πάρουμε το Δήμο στα χέρια μας και να τον κάνουμε καλύτερο και πιο ανθρώπινο, χωρίς ρεβανσισμούς, μισαλλοδοξία και μικροπολιτική». 

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έκλεισε την τοποθέτησή του καλώντας τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 26ης Μαΐου στηρίζοντας την «Κοινωνία σε Κίνηση» αλλά και τον ίδιο προσωπικά, δίνοντας το σύνθημα για μία νέα εποχή, δίνοντας το σύνθημα να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Έδεσσας. «Η δύναμη βρίσκεται στην ψήφο σας και η ευθύνη των πολιτών, μεγάλη. Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη…Πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο…Λύση δεν είναι η αποχή και η απαξίωση», κατέληξε.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment