Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμός ST3dM του ΕΔΙΦΕΤ

Το 1ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ST3dM που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διδακτικής  της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (ΕΔΙΦΕΤ) του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για Μαθητές /τριες ΠΕ και ΔΕ για το σχ. 2018-2019. 
Το 1 ΕΠΑΛ κατέλαβε την 11 θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.  
Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας του εργαστηρίου Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας για την εισαγωγή της εκπαιδευτικής φιλοσοφίας ΣΤΕΑΜ (Science –Technology –Engineering –Art –Mathematics στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα .
Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αξιοποιεί ως κίνητρο για τη δημιουργία ενός σχεδίου μιας καθημερινής κούπας, με σκοπό τόσο την κατάρτιση των εκπαιδευτικών επάνω στη χρήση 3d εκτυπωτή στην εκπαιδευτική διαδικασία όσο και την  εφαρμογή του από μαθητές/τριες.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να εισάγει τους μαθητές /τριες στη χρήση 3d εκτυπωτή όσο και να τους ευαισθητοποιήσει σε κοινωνικά και επιστημονικά ζητήματα που προωθούνται από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Ειδικότερα αποσκοπούσε στο:
Να γνωρίσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το 3d σχεδιασμό.
Να τον εφαρμόσουν σε αντικείμενα πέραν του τεχνολογικού τομέα.
Να διακρίνουν τις περιβαλλοντικές και οικονομικές ωφέλειες του φυσικού αερίου ως καυσίμου.
Να εκπονήσουν μια μελέτη για την ωφέλεια χρήσης των υδρογονανθράκων στις σύγχρονες κοινωνίες 
Να αντλήσουν ιδέες από τον περιοδικό πίνακα για σχεδιασμό σε Η/Υ εξ’ ολοκλήρου της κούπας . 
Η ομάδα των μαθητών που έλαβε μέρος στο διαγωνισμό ήταν από τους Τομείς Μηχανολογίας και Οικονομίας Διοίκησης.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές:
Παπαδόπουλος Θεόφιλος ΠΕ82 Μηχανολόγος
Κανσίζογλου Αβραάμ ΠΕ04.02 Χημικός

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…