Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα 4 Do΄s & Dont΄s της καλοκαιρινής αποτρίχωσης


Ανήκετε και εσείς στις γυναίκες που έχετε βαρεθεί τους καλοκαιρινούς μήνες να αγοράζετε ξυραφάκια, ξυριστικές μηχανές ή κεριά για την αποτρίχωση τους και δεν βλέπετε τα αποτελέσματα που θέλετε; Αν ναι, τότε υπάρχει η λύση και λέγεται αποτρίχωση με laser. 
Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η μέθοδος αυτή είναι καλή αλλά ότι απαγορεύεται τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάτι τέτοιο όμως έπαψε να ισχύει αφού πλέον με τα προηγμένης γενιάς μηχανήματα αποτρίχωσης, το laser έπαψε να είναι μόνο χειμερινό προνόμιο. Έτσι αν τώρα που έφτασε καλοκαίρι, σας ενοχλεί ακόμα το θέμα της τριχοφυΐας αλλά ακόμα δεν έχετε ξεμπερδέψει μ’ αυτό, μπορείτε ακόμα και τώρα να κλείσετε ραντεβού για να απαλλαγείτε μια και καλή.

Τι χρειάζεται όμως να ξέρετε πριν πάρετε την απόφαση να προβείτε στην διαδικασία της αποτρίχωσης με laser;

Παρακάτω σας έχουμε τα 4 πιο σημαντικά DO’s και DON’TS για το καυτό αυτό θέμα:
Do’s:

Χρήση αντηλιακού. Η συχνή χρήση του αντηλιακού πριν την επίσκεψη σας στον ειδικό για την αποτρίχωση με laser θα βοηθήσει πολύ, καθώς το δέρμα είναι καλό να έχει φωτοπροστασία τις ημέρες πριν απ’ το ραντεβού σας. 
Πάτε σε ειδικό. Καλό θα ήταν όταν μιλάμε για ένα τόσο κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα όπως η χρήση laser να εμπιστευόμαστε πάντα ειδικούς που έχουν εκτός από τα κατάλληλα μηχανήματα και τις γνώσεις για να εφαρμόσουν την θεραπεία. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει περίπτωση να προκληθεί ζημιά στο δέρμα μας.
Αφού κάνετε την αποτρίχωση με laser, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του ειδικού. Εκείνος ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και τις απαιτήσεις της περιοχής που κάνατε την αποτρίχωση θα σας εξηγήσει τι πρέπει να κάνετε για να μην έχετε καμία ενόχληση.
Χρησιμοποιήστε κρέμα με αλόη. Η αλόη έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και ειδικά για το δέρμα. Έτσι μπορεί σε περίπτωση μικροερεθισμών που θα μπορούσατε να έχετε, να σας καταπραΰνει.
Don’ts: 
Αποφύγετε τον ήλιο. Η έκθεση στον ήλιο ειδικά 1-2 εβδομάδες πριν το ραντεβού σας για αποτρίχωση είναι απαγορευτική. Βέβαια όλα έχουν να κάνουν και με τον τύπο του δέρματός σας αλλά και την περιοχή που θέλετε να κάνετε.
Μην κάνετε κερί πριν το laser. Μην σκεφτείτε ότι επειδή έχετε κλείσει ραντεβού για αποτρίχωση θα πρέπει να κάνετε αποτρίχωση με κερί για να δείχνετε πιο ωραίες. Η χρήση αποτριχωτικού κεριού φθείρει την τρίχα στην ρίζα της με αποτέλεσμα το laser να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα που θα έχει χωρίς την χρήση κεριού.
Σολάριουμ; Μακριά και αγαπημένοι. Εφόσον αποφασίσατε να κάνετε αποτρίχωση με την χρήση laser, θα πρέπει να ξεχάσετε το σολάριουμ για κάποιο χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, και αυτό γιατί οι ακτίνες laser απορροφάει την μελανίνη που υπάρχει στο σώμα μας.
Μην κάνετε καυτά μπάνια. Λίγες ημέρες αφότου κάνετε το laser αποφύγετε τα ιδιαίτερα ζεστά μπάνια γιατί δυνητικά θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν κνησμό και ευερεθιστότητα ή ερυθρότητα στο μέρος που εφαρμόσατε την αποτρίχωση.
Βέβαια η αποτρίχωση με laser δεν απαιτεί μόνο 1 συνεδρία όπως είναι λογικό, αλλά εξαρτάται από τον τύπο της τρίχας και του δέρματός σας, οπότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ειδικό και εκείνος θα σας ενημερώσει για την διάρκεια αλλά και το κόστος της διαδικασίας. 
Το σίγουρο είναι ότι με αυτή την αποτριχωτική μέθοδο θα δείτε μόνιμα αποτελέσματα και θα απαλλαχθείτε εξ’ ολοκλήρου απ’ την πολύωρη αλλά και αρκετά δαπανηρή ταλαιπωρία των άλλων μη μόνιμων μεθόδων αποτρίχωσης. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.