Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόσκληση συμμετοχής στην εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών


Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αρ. 256/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβούλιου διενέργειας Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών 2019 και τον αρ. 297/2018 Κανονισμού Λειτουργίας Υπαίθριας Αγοράς-Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών στην πόλη των Γιαννιτσών και στο χώρο της λαϊκής αγοράς, Γιαννιτσών, όπως αποτυπώνεται στο συνημμένο χάρτη, θα διεξαχθεί η Ετήσια Εμποροπανήγυρη Γιαννιτσών από  06-09-2019 έως και 13-09-2019

Στα πλαίσια της εμποροπανήγυρης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής από 15/7/2019 έως 26/07/2019 καθημερινά στο γραφείο Αδειοδοτήσεων,  Δημαρχείο 1ος όροφος , στα Γιαννιτσά., επιπλέον μπορούν να αποστέλλουν σκαναρισμένες τις υπογεγραμμένες αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο e-mail: dpa@giannitsa.gr ή  με μήνυμα στο www.facebook.com/dpapellas ή με φαξ στο 23820 26697, για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2382350877 και 2382350874. 

Στις εν λόγω αγορές συμμετέχουν πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας. Τη βεβαίωση αυτή εκδίδει ο δήμος μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερόμενων πωλητών.
Για τη συμμετοχή στις υπαίθριες αγορές του παρόντος άρθρου απαιτείται έγκριση συμμετοχής. Οι εγκρίσεις δίδονται με κλήρωση ως εξής:α) σε ποσοστό 70% σε πωλητές που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και ΚΑΔ σχετικό με τη δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο,   β) 20% σε πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχους λαϊκών αγορών και σε κατόχους παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,γ) 10% σε αδειούχους πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα    επιτρεπόμενα στις αγορές του παρόντος.

Κάτοχοι αδειών για συγκεκριμένες κυριακάτικες αγορές που εκδόθηκαν με βάση προγενέστερο θεσμικό πλαίσιο, μπορούν να ζητούν τη συμμετοχή τους στις υπαίθριες αγορές του παρόντος και υπολογίζονται στο ποσοστό της περίπτωσης α'. Οι φορείς λειτουργίας μπορεί να καθορίζουν υπερβάλλοντα αριθμό θέσεων που προορίζονται αποκλειστικά για αδειούχους του άρθρου 45. Ειδικά, για τους αδειούχους φορείς Κ.ΑΛ.Ο. του άρθρου 45 δίδεται μία θέση ανά τέσσερα (4) μέλη, τα οποία διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης ιδίας δημιουργίας, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 45 του νόμου 4497/2017 (ΦΕΚ 171/13-11-2017 τεύχος Α΄).Όσοι επαγγελματίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης μπορούν να ζητήσουν θέση στις εν λόγω αγορές.
Μετά από πρόταση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθορίζονται με απόφασή του τα είδη που πωλούν οι τυφλοί με άδεια υπαίθριου στάσιμου εμπορίου. Οι ενδιαφερόμενοι για τις συγκεκριμένες άδειες οφείλουν να έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία των συγκεκριμένων ειδών που αιτούνται στο Δήμο για να δραστηριοποιηθούν και να διαθέσουν, αλλά η άσκηση της δραστηριότητάς τους εξαρτάται από την κατά περίπτωση ειδική άδεια του Δήμου Κ1 83-7286/21-01-2015.      

Σημειώνεται, ότι α) η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, β) οι αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και γ) ο αριθ. 297/2018 Κανονισμός Λειτουργίας Υπαίθριας Αγοράς-Ετήσιας Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών και δ) ο χάρτης της Υπαίθριας Αγοράς με τις θέσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας  (https://www.giannitsa.gr/).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διενέργειας
Εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών
Αθανάσιος Επιτροπάκης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ ΠΙΑ...ΟΧΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΕΡΣΙ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…