Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διακίνηση πλαστού (μη εγκεκριμένου) γεωργικού φαρμάκου με την επωνυμία «CORAGEN 20SC»


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Πέλλας και το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Γιαννιτσών , ενημερώνει τους παραγωγούς και τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων της περιοχής μας , ότι ύστερα από καταγγελία της εταιρείας FMC ΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ προς στο Υπ.Α.Α.Τ., διαπιστώθηκε και κατά το τρέχον έτος εισαγωγή και διακίνηση πλαστού (μη εγκεκριμένου) προϊόντος με την επωνυμία «CORAGEN 20SC», το οποίο φέρει τα διακριτικά της εταιρείας «DuPont» και έχει ετικέτα στην ουγγρική γλώσσα.

Το αντίστοιχο εγκεκριμένο σκεύασμα CORAGEN 20 SC – Chlorantraniliprole 95% b/b min κυκλοφορεί με τα διακριτικά της κατόχου της έγκρισης εταιρείας «FMC ΧΗΜΙΚΑ ΕΛΛΑΣ Μ.ΕΠΕ» που είναι η νόμιμη κάτοχος και υπεύθυνη για τη διάθεση στην αγορά του φυτοπροστατευτικού προϊόντος).

Η Υπηρεσία μας με την ανακοίνωσή της ενημερώνει όλους ότι σύμφωνα με το άρθρο 9, παρ. 3 του Ν. 4036/2012 (Α’ 8), όπως ισχύει, όποιος εισάγει, παρασκευάζει προς εμπορία, εμπορεύεται, κατέχει, διαθέτει καθ’ οιονδήποτε τρόπο, έστω και δωρεάν, ανταλλάσει, μεταφέρει, χρησιμοποιεί ή διαφημίζει μέσα στη χώρα φυτοπροστατευτικό προϊόν, για το οποίο δεν έχει χορηγηθεί άδεια διάθεσης στην αγορά ή η άδεια διάθεσης στην αγορά του έχει ανακληθεί ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια παράλληλου εμπορίου ή δεν έχει χορηγηθεί άδεια πειραματισμού, τιμωρείται με πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Τα εν λόγω φυτοπροστατευτικά προϊόντα δεσμεύονται και επανεξάγονται στη χώρα προέλευσης προκειμένου για χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή επιστρέφονται στο κράτος-μέλος αποστολής. Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4036/2012, για τις ανωτέρω παραβάσεις προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.

Παρακαλούμε την ιδιαίτερη προσοχή των παραγωγών στις αγορές φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Πληροφορίες : Τμήμα : Αγροτικής Οικονομίας Γιαννιτσών

20ης Οκτωβρίου 40 Γιαννιτσά τ.κ. 58100 Ελευθερίου Γεώργιος 2381352312 , email: geleuferiou@pella.gr

Λαζαρίδης Ιωάννης 2381352309 , email: giannislazaridis@pella.gr
M.E.Π.
Η ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΧΩΡΟΠΑΝΙΤΟΥ ΦΑΝΗ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.