Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το σκεπτικό των αποφάσεων του Δικαστηρίου Βέροιας για την απόρριψη των ενστάσεων για τις εκλογές στο Δήμο Πέλλας

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας 12.08.2019 εκδόθηκαν τελικά από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας οι αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις επί των ενστάσεων που ασκήθηκαν κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών του Δήμου Πέλλας της 26-5-2019 και της 2-6-2019.

Όπως πρώτοι δημοσιεύσαμε, με τις υπ’ αριθμ. Α456/2019 και Α457/2019 αποφάσεις του, το Δικαστήριο απέρριψε επί της ουσίας, τις ασκηθείσες ενστάσεις των Θεόδωρου Θεοδωρίδη και Ευσταθίου Καστερίδη αντίστοιχα, και επικύρωσε το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως αυτό ανακηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων και στις δύο περιπτώσεις το Δικαστήριο, εισερχόμενο στην ουσία των υποθέσεων, δέχθηκε ότι υπήρξε μεν παράβαση ως προς την ανακήρυξη των υποψηφίων, η οποία όμως δεν εμπίπτει στις περιπτώσεις που επιφέρουν απαράδεκτο της ανακήρυξης και ακυρότητα της εκλογής  (υπέρβαση του ανώτερου αριθμού υποψηφίων στην εκλογική περιφέρεια Πέλλας από τον συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ του Ηλία Θεοδωρίδη), ενώ επί πλέον έκρινε (με ιδιαίτερα αναλυτικό σκεπτικό) ότι δεν υπήρξε εξ αυτής επιρροή και επίδραση στο τελικό συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως ρητά απαιτεί ο νόμος στις αντίστοιχες περιπτώσεις (για να ακυρωθεί η εκλογή).

Κατόπιν τούτου, με τις ανωτέρω αποφάσεις του, το αρμόδιο Δικαστήριο απέρριψε τις δύο ασκηθείσες ενστάσεις των συνδυασμών ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ (του υποψ. Δημάρχου Θεόδωρου Θεοδωρίδη) και ΠΕΛΛΑ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (του υποψ. Δημάρχου Ευσταθίου Καστερίδη) και επικύρωσε το αποτέλεσμα που ανακήρυξε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, σύμφωνα με το οποίο Δήμαρχος Πέλλας αναδείχθηκε ο Γρηγόριος Στάμκος και πλειοψηφούσα παράταξη ο συνδυασμός ΠΕΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. Την νομική εκπροσώπηση του Δημάρχου Πέλλας κ. Στάμκου και του συνδυασμού του ΠΕΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, είχε ο δικηγόρος Γιαννιτσών Αθανάσιος Ξυνίδης.

Να σημειώσουμε ότι κατά των αποφάσεων αυτών προβλέπεται η άσκηση του ενδίκου μέσου της αναίρεσης, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερών, από την ανάρτηση των αποφάσεων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…