Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για το «Βοήθεια στο Σπίτι»: Το «διπλό πριμ» των νυν εργαζομένων στην διεκδίκηση των θέσεων

«Σπριντ» προκειμένου να εκδοθεί εντός του 2019 η προκήρυξη για τη στελέχωση του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με μόνιμο προσωπικό, επιχειρεί να «τρέξει» το υπουργείο Εσωτερικών. Στόχος είναι ο διαγωνισμός με διαδικασίες ΑΣΕΠ να εκκινηθεί πριν το τέλος του έτους, καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα λήγουν στις 31-12-2019 – αν και ο νόμος προβλέπει ότι οι σημερινοί εργαζόμενοι (περίπου 3.000) θα συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού.
Οι μόνιμες θέσεις που θα προκηρυχθούν για το πρόγραμμα θα ανέρχονται συνολικά σε 3.250. Ένα τμήμα τους -μένει να αποδειχθεί στην πράξη εάν θα εάν είναι μεγάλο ή μικρό- θα καλυφθεί από νυν εργαζόμενους, οι οποίοι με βάση το νόμο θα αποκτήσουν «προβάδισμα» στην διεκδίκηση των θέσεων με ένα «πριμ» 1.428 μορίων.
Η εργασιακή εμπειρία (προϋπηρεσία) στον διαγωνισμό θα προσθέσει σε έναν υποψήφιο 17 μόρια ανά μήνα (αντί 7 που ισχύει κατά κανόνα), έως και για 84 μήνες (δηλαδή 7 έτη). Αυτό το «πριμ» θα υπερτερεί της εντοπιότητας, πρόβλεψη που σίγουρα λειτουργεί προς όφελος των σημερινών εργαζομένων, έναντι άλλων υποψηφίων σε συγκεκριμένες περιοχές (π.χ. με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…