Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στις δράσεις του ERASMUS+LOUD συμμετείχε το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών από το δήμο Πέλλας

Στα πλαίσια της συμμετοχής του δήμου Πέλλας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+LOUD, πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση των ενδιαφερομένων με τη διοργάνωση διημερίδας με τίτλο: «Loud Young Leaders for Inclusion» στις 23-24/9/2019. Συμμετείχαν: Ο δήμος Πέλλας, σχολεία και κοινωνικοί φορείς. 
Τις δράσεις διοργάνωσαν η υπεύθυνη του προγράμματος από τον δήμο Πέλλας κ. Χερκελετζή και εκπρόσωποι από Γαλλία, Ιταλία και Βέλγιο.   
Στην διημερίδα οριοθετήθηκε το θέμα, παρουσιάστηκαν οι ανάγκες, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ευαισθητοποίησης και έγινε ανταλλαγή απόψεων, αξιοποιώντας τη βιωματική διάσταση της εκπαίδευσης.   
Τη 2η ημέρα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΔΑΠμεΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας (στο ισόγειο του ανοιχτού θεάτρου Γιαννιτσών). 
Μετά το καλωσόρισμα και την ενημέρωση για τις δράσεις του Κέντρου από το υπεύθυνο Κοινωνικό Λειτουργό Μάκη  Ασταρτζή, οι συμμετέχοντες, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ξεναγήθηκαν, γνώρισαν και   ενημερώθηκαν στους χώρους από τους υπεύθυνους εκπαιδευτές: Των εργαστηρίων Κεραμικής Αγγελική Παπαδοπούλου, Χειροτεχνίας  Αναστασία Σέμου και Φυσιοθεραπείας Γιώργο Πιτσούδη.
Παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να συνομιλήσουν με τους μαθητές του κέντρου.

Άρση των διακρίσεων απέναντι στα ΑΜΕΑ

«Οραματιζόμενοι ένα καινοτόμο και ανοιχτό σχολείο, συμμετέχουμε από την πλευρά του δήμου Πέλλας κι εμείς στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+LOUD με θέμα την άρση των διακρίσεων απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες/ικανότητες», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑμΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και προσθέτουν: «Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προγράμματα μπορούν να βοηθήσουν στην μεταξύ μας γνωριμία και αλληλοεπίδραση, ευελπιστώντας στην άρση των διακρίσεων».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…