Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Στο ανώτατο επίπεδο επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και άλλες κοινότητες του Νομού μας!

Αποδεκτή έγινε από την Κυβέρνηση η πρόταση Καρασμάνη, οι Κοινότητες που με την Κοινοτική Οδηγία 85/148/ΕΟΚ της 29ης  Ιανουαρίου 1985 είχαν χαρακτηριστεί ορεινές και μειονεκτικές, να εξισώνονται με τους ορεινούς Δήμους που, με τους Νόμους 3852/2010 και 4555/2018 έχουν χαρακτηριστεί επίσης ¨ορεινοί¨ και θα λαμβάνουν πλέον το ανώτατο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Για πρώτη φορά

1.     Το επίδομα δίνεται προκαταβολικά, σε αντίθεση με το παλαιό καθεστώς που το εισέπρατταν το… καλοκαίρι!
2.     Το ανώτατο επίδομα θα χορηγείται, υπό τον όρο ότι, η αξία του πετρελαίου που θα αγοράσει ο δικαιούχος, πρέπει να είναι ίση ή διπλάσια του ύψους του επιδόματος, και όχι… επταπλάσια όπως επέβαλε το παλαιότερο καθεστώς!
3.     Επιπλέον, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί.
Αυτό σημαίνει ότι, Κοινότητες, που μέχρι πέρσι δεν χαρακτηριζόντουσαν ¨ορεινές¨, (όπως ενδεικτικά, τα χωριά της Αλμωπίας (Αρχάγγελος, Νότια, Περίκλεια, Λαγκαδιά, Αετοχώρι, Πρόμαχοι, Γαρέφι, Βορεινό, Νεοχώρι, Πευκωτό, Λουτράκι, Όρμα, Λυκόστομο, Θεοδωράκι, Μυλότοπο (Κρώμνη), Λάκκα, Σαρακηνοί, Κορυφή   κλπ), φέτος, με την αποδοχή από την Κυβέρνηση της πρότασης Καρασμάνη, δικαιούνται το ανώτατο επίπεδο επιδόματος για πετρέλαιο θέρμανσης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. Ίση με το διπλάσιο του επιδόματος όχι ίση ή διπλάσια με το επίδομα όπως γράφει παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παντα στοχευμένες παρεμβάσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…