Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε διεθνώς διωκόμενη για κύκλωμα πορνείας


Ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και στην εκμετάλλευση σε πορνεία ακόμη και ανήλικων προσώπων είχε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 40χρονη Ελληνίδα με καταγωγή από τη Νιγηρία, η οποία συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης.

Σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις ιταλικές Αρχές.

Την εντόπισε το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά την παροχή πληροφοριών της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι ιταλικές Αρχές.

Όπως προκύπτει από την έρευνά τους, η συλληφθείσα είχε τον διευθυντικό ρόλο της οργάνωσης και της παράνομης στρατολόγησης μεγάλου αριθμού ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και με εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού) ωθούνταν στην πορνεία.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ ανά θύμα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τις Ιταλικές Αρχές σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Επιπλέον, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμεί ειδικό μέτρο που εκδόθηκε από τις αυστριακές Αρχές καθώς αναζητείται στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας που διεξάγεται στη χώρα τους.

Η 40χρονη οδηγείται στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.