Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε εφαρμογή η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα των
ασφαλισμένων του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), καθώς και των έμμεσων μελών τους.
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση εφαρμόζεται αρχικά με καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η καταχώρηση και η εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Η συνταγογράφηση των άμεσα ασφαλισμένων του ΥΠΕΘΑ (εν ενεργεία στρατιωτικοί) διενεργείται από ιατρούς στρατιωτικής μονάδας, στρατιωτικού νοσοκομείου ή σε τμήμα επειγόντων περιστατικών κρατικού νοσοκομείου. Σε κάθε άλλη περίπτωση συνταγογράφηση διενεργείται μόνο κατόπιν βεβαίωσης/παραπομπής από γιατρό στρατιωτικής μονάδας.
Οι συνταγές ασφαλισμένων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκτελούνται επί πιστώσει σε φαρμακεία στρατιωτικών νοσοκομείων, κρατικών νοσοκομείων καθώς και σε συμβεβλημένα με το ΥΠΕΘΑ ιδιωτικά φαρμακεία. Στα λοιπά, μη συμβεβλημένα ιδιωτικά φαρμακεία, η δαπάνη φαρμάκων καταβάλλεται από τον ασφαλισμένο, ο οποίος αιτείται στη συνέχεια αποζημίωση από τον ασφαλιστικό φορέα του.
Με την ένταξη και των εν ενεργεία στρατιωτικών στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ολοκληρώνεται η συνταγογράφηση για το σύνολο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, του πληθυσμού σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς επίσης και στον εξορθολογισμό της ιατροφαρμακευτικής δαπάνης.
Σημειώνεται, ότι έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ εφαρμογή ηλεκτρονικής καταχώρησης και εκτέλεσης συνταγών φαρμάκων, με στόχο την ένταξη των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων της χώρας στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ και ΟΠΑΔ).

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…