Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μήνυμα του Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών με Αναπηρία



Όχι μόνο σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα των Παιδιών με Αναπηρία, αλλά κάθε ημέρα του χρόνου πρέπει έχουμε στο μυαλό και στην καρδιά μας την μεγάλη αλήθεια: Η αναπηρία δεν σημαίνει πάντα ανικανότητα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν το ίδιο δικαίωμα στη διαφορά. Τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, όπως και οι θεμελιακές ατομικές ελευθερίες ασκούνται από όλους τους πολίτες με βάση τη διαφορετικότητά τους. Άρα λοιπόν κάθε μορφής αρνητική αντιμετώπιση των Ατόμων με Αναπηρία συνιστά και παραβίαση των θεμελιακών τους δικαιωμάτων.
Οι συμπολίτες μας με αναπηρία έχουν τις ίδιες δυνατότητες με όλους και μπορούν να συμμετέχουν στα πολλαπλά πεδία της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτισμικής έκφρασης.
Η υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε δημιουργεί νέες συνθήκες και κάποια νέα δεδομένα. Είναι υποχρέωση όλων μας, της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουμε νέες πολιτικές και να βρούμε νέα δίκτυα προστασίας, σε όλα τα επίπεδα, για τα ΑμΕΑ. 
Η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της στον κοινωνικό τομέα, λειτουργεί το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία το οποίο καταβάλει καθημερινά προσπάθειες με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό για την ένταξη στην κοινωνία πολλών παιδιών με νοητική και κινητική υστέρηση από το Δήμο Πέλλας. Από τα παιδιά δημιουργούνται σειρά καλλιτεχνικών χειροτεχνιών, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς κοινωνικούς τομείς αναπτύσσοντας έτσι τις ειδικές τους ικανότητες.
Φίλες και φίλοι, αγαπητοί γονείς και παιδιά…
Το ενδιαφέρον του Δήμου Πέλλας έχει συνέπεια και συνέχεια και για αυτό είμαστε δίπλα και μπροστά σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τα παιδιά αυτά. 
Για όλους μας τα ΑμΕΑ είναι Άτομα με ευαισθησίες, ικανότητες και ταλέντα, που έχουν ανάγκη την αγκαλιά μας, την αγάπη μας, Άτομα που έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην εργασία, Άτομα που διεκδικούν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, Άτομα με δικαίωμα στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία...

Απόστολος Φάκκας
Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.