Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: «Ο παραλογισμός για το Φράγμα Αλμωπαίου συνεχίζεται»


Προγραμματίζονται τα αρδευτικά δίκτυα χωρίς κανένα προγραμματισμό για το ίδιο το φράγμα

Η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε Ερώτηση μου για το Φράγμα Αλμωπαίου, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για την εξέλιξη της κατασκευής του έργου.

Πρώτον: Δεν υποβλήθηκε κανένα αίτημα για την κατασκευή του φράγματος του Αλμωπαίου (έστω και τμηματικά) στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη Δράση 4.3.1 «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022, η οποία έληξε στις 9/2/24. Είναι άγνωστο πλέον, πως θα κατασκευαστεί το φράγμα του Αλμωπαίου καθώς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλά αόριστα, χωρίς να ενημερώνει ούτε για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου, ούτε για την κατασκευαστική δαπάνη, ούτε για το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα μπορούσε να ενταχτεί.

Δεύτερον: Αναφορικά με τα συνοδευτικά αρδευτικά του έργου, το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει ότι έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΥΔΩΡ 2.0 και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με τη μορφή ΣΔΙΤ, με το χρόνο κατασκευής του έργου να εκτιμάται στα 4 έτη και τη συνολική κατασκευαστική δαπάνη να ανέρχεται στα 142,6 εκ. €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ωστόσο, τα συνοδευτικά αρδευτικά έργα του Φράγματος Αλμωπαίου είναι το δεύτερο μέρος του έργου και για να λειτουργήσουν πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος που αφορά στην κατασκευή του ταμιευτήρα του φράγματος που θα συλλέγει το νερό, το οποίο στη συνέχεια με τα αρδευτικά δίκτυα θα μεταφερθεί για να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της πεδιάδας των Γιαννιτσών.

Ξεκινάμε δηλαδή από το τέλος χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει την αρχή.

Η απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Πολύ καλή απάντηση σου έδωσε. Όποιος μπαίνει στο διαδίκτυο βρίσκει την εξέλιξη του έργου. Όταν ακυρωνανε διαγωνισμούς. Όταν 4,5 χρόνια Συριζα πετούσες αετό. Κουτί είναι η απάντηση για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε μας ρ ΘΕΟΔΩΡΑ επι υπουργίας σου τι έκανες για αυτό το έργο; Επι ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνια τι έκανες; Για αυτό το έργο; Ήσουν παντελώς αδιάφορη δεν σε ένοιαζε το έργο παρά μόνο πως θα πάρεις θέση στην κυβέρνηση. Φτάνει και εσυ μας κούρασες με τις ανοησίες σου. Δεν έχεις με τι να ασχοληθείς και ασχολείσαι με ψύλλους στα άχυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εεεεε κορόιδα μην σας δουλεύει κανείς. Αυτό το έργο έχει την σφραγίδα ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. Και οποίος το αμφισβητήσει υπάρχουν τα γραπτά ντοκουμέντα. Για αυτό μην γίνεστε γραφικοί τζαμπαααααα εεεεηηηη. Ξυπνήστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σφραγιδα Καρασμανη εχει ενα ΟΛΟλευκο χαρτι Α4 που δειχνει τα εργα του 30 χρονια που ειναι βολευτης. Εγινε 75 χρονων και εκανε ενα τεραστιο ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ και ετσι θα μεινει στην ιστορια της πολιτικης του τοπου ΕΣΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ - ΛΕΥΚΟ ΧΑΡΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Εγώ παιδιά δεν ασχολούμαι με τους πολιτικούς ούτε πολιτικοποιημένοι είμαι. Από τα λίγα που γνωρίζω και έχω καταγωγή από την Δάφνη και μένω Θεσσαλονίκη χρόνια. Όσες φορές πηγαίνω στο χωριό να δω τους γονείς μου πάντα ακούω να λέει ο πατέρας μου για αυτό το έργο. Και λέει μπράβο ρε Γιώργο για άλλη μια φορά σταθηκες αντάξιος στο αίτημα αυτό για το καλό του νομου μας. Κάθομαι και ακούω και βλέπω διαφορά να γράφονται και να ταυτίζονται με το έργο αυτό. Αλλά αυτό το έργο από τι μου λέει ο πατέρας μου είναι έργο εξολοκλήρου του Γιώργου όποτε τζάμπα λέγονται και γράφονται ανοησίες και διάφορες λασπολογίες… Για το έργο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι πως θελεις να γινει το έργο. Σιγά μας έπεισες. Τζερτζελές να γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τσακρη πάλι σε κάνανε ρεζίλι.πανε άναψε κάνα φουγαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το έργο το προχώρησε ο σταμενιτης όλοι οι άλλοι πετάνε αετό ούτε ο πρώην υπουργός γεωργίας ούτε η πρώην υφυπουργός κυρία Θεοδώρα κάνανε κάτι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το όνειρο του Τάσου παπαδοπουλου δημάρχου.νυχτεσ.αυτοσ το ξεκίνησε.κοροιδα.ολοι το ξέρετε αλλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμένα αυτό το έργο μου θυμίζει την υποθαλάσσια οδό στην Θεσσαλονίκη 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μονο ο Σταμενίτης ασχολήθηκε με τα εργα αυτα και ξεμπλοκαρε το φραγμα οπως εκανε και για τον δρομο ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΕΨΑΧΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΡΙΧΝΕ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ μονο ο Σταμενιτης ειπε πως το εργοθα γινει με ΣΔΙΤ και το καταφερε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ο Καρασμανης ακομα ψαχνει να βρει ποιος τον αδειασε και πηρε τα λεφτα και τα πηγε αλλου ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ να δικαιολογησει την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ - ετσι και το φραγμα ο Σταμενιτης που ξερει γιατι ειναι Πολιτικος Μηχανικος το ξεμπλοκαρε και βρηκε και λεφτα για τα αρδευτικα που ειναι οτι καλυτερο εχει γινει στην ΠΕΛΛΑ τα τελευταια 30 χρονια - γατακι Καρασμανη σε ταπωσε για τα καλά ο Διονυσης!!!!!!!!! αντε τωρα στα 75 σου στην συνταξη ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ!!!!!! ΑΡΚΕΤΟ ΣΑΝΟ ΜΑΣ ΤΑΙΣΕΣ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε παιδια ας πει καποιος στον καρασμανη πως οσους και να μπλοκαρει στο facebook ΔΕΝ προκειται να καταφερει κατι! αυτος ακομη θυμαται οτι του πηραν τα λεφτα για τον δρομο κατω απο τη μυτη του και δεν πηρε χαμπαρι παρα μονο οταν περασαν μερικα χρονια μετα........ για τοση ανικανοτητα μιλαμε και του φταινε οι αλλοι επειδη αυτος αν και για πεντα μηνες υπουργος δεν καταφερε να κανει τιποτα Δεν καταλαβαινει πως τον εαυτο του προσβαλει με το να τα λεει αυτα! Την αληθεια θα την γραφουμε παντα οσο κι αν τον ποναει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε Ντόρκα, τωρα που εφτιαξες το γραφειακι σου εκει στας Αθηνας ερχεται πια η ωρα να δικηγορήσεις. Αλλο κομμα για να πας δεν υπαρχει και μαζι με τον Κασελλάκη θα σε φαει κι εσενα το μαυρο σκοταδι. Ξερω θα το εκανες εσύ το φράγμα αλλα δεν πρόλαβες ! χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά ρε πρόβατα μόλις τελειώση το έργο να μιλάτε 50 χρόνια έργο θα γίνεται. Μετά τα 50 χρόνια σειρά θα έχει ο δρόμος Θεσσαλονίκης Εδεσσας ποια νου έργω θα είναι μετά από 50 χρόνια του τσομπανου ε πρόβατα ξυπνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αλήθεια είναι όσο και αν πονάει ο Διονύσης σου, έχει σφραγίδα σε έργα λιμάνια, γήπεδα, ακίνητα και σε άλλα. .. Μην ανοίξω το στόμα μου. Κόφτο ,γιατί θα χάσετε τον ύπνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κώστας Προφητηλιωτης20 Μαρτίου 2024 στις 7:37 π.μ.

    7,05 .Αν ψάξεις το διαδίκτυο είναι γεμάτο από ενέργειες του καρασμανη. Ο Σταμενίτης καμία, τίποτα απολύτως και μάλιστα κοροιδευε όταν ο καρασμανης μοίραζε χαρτιά και ενημέρωνε τον κόσμο για τις ενέργειες για το Φράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διονύσης=ολυμπιακα ακίνητα. Εδώ τελειώνουν όλα…….. Αιντε καλημερες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κάποιοι κατεβαίνουν βουλευτές για να κρύβονται ρε παιδιά πίσω από την βουλευτική τους ασυλία. Τι ψάχνετε να βρείτε τωραααα…. Αυτό θα πει φόβος…….🪱🪱🪱

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.