Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξιχνιάστηκαν 2 απάτες και 2 απόπειρες απάτης που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα



Συνελήφθη στην Κατερίνη μία αλλοδαπή γυναίκα η οποία προσπάθησε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 22.500 ευρώ

Συνεργοί της τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τον αστυνομικό ή τον γιατρό και ισχυρίστηκαν ότι οικείο τους πρόσωπο έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα ή έχει τραυματιστεί

Σε 2 περιπτώσεις κατάφεραν και απέσπασαν συνολικά 11.500 ευρώ, χρυσές λίρες και κοσμήματα

Στην κατοχή της βρέθηκαν 11.000 ευρώ, οι χρυσές λίρες και τα κοσμήματα που απέσπασε

Συνελήφθη χθες (16 Απριλίου 2024) το μεσημέρι στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία αλλοδαπή γυναίκα από την Βουλγαρία, για απάτες και απόπειρες απάτης, που έγιναν το τελευταίο διήμερο σε Πιερία, Πέλλα και Δράμα.

Ειδικότερα, συνεργός της τηλεφώνησε σε ημεδαπή γυναίκα σε περιοχή της Πιερίας, προσποιούμενος τον αστυνομικό και ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και για να αποφύγει δήθεν τις ποινικές συνέπειες, της ζήτησε αρχικά το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Μάλιστα για γίνει περισσότερο πειστικός, συνεργός του προσποιούνταν στο τηλέφωνο τον γιο της.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκε η προαναφερόμενη αλλοδαπή γυναίκα στην Κατερίνη, τη στιγμή που ανέμενε να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 22.500 ευρώ και συνελήφθη.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία και με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας και του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, προέκυψε ότι η παραπάνω γυναίκα το τελευταίο διήμερο, ενεργώντας μαζί με τους συνεργούς της και με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου δυστυχήματος ή σοβαρού τραυματισμού, κατάφερε να αποσπάσει:

· 4.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και κοσμήματα από γυναίκα στα Γιαννιτσά και

· 7.500 ευρώ από ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της Δράμας.

Επίσης προχθές το πρωί προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα μία γυναίκα σε περιοχή της Δράμας, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

Στην κατοχή της συλληφθείσας βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, 3 χρυσές λίρες και κοσμήματα, τα οποία και αποδόθηκαν στις παθούσες.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών της, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών από επιτήδειους, συνιστά:

· Μην εμπιστεύεστε αγνώστους, που προσπαθούν να σας πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσετε χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού σας προσώπου.

· Μην κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.

· Μην πείθεστε αν σας δώσουν οι δράστες να μιλήσετε στο τηλέφωνο με υποτιθέμενο συγγενή σας.

· Χρησιμοποιήστε άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο σας πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».

· Μην δεχτείτε οποιαδήποτε συνάντηση – ραντεβού με αγνώστους και δηλώστε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.

· Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).

· Ενημερώνετε πάντα την Αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Περισσότερες συμβουλές είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), στην ενότητα «Οδηγός του Πολίτη / Χρήσιμες συμβουλές».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.