Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέλλα: Η τελετή έναρξης της Αλεξάνδρειου Ειρηνοδρομίας στον Αρχαιολογικό χώρο (βίντεο)



Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος",  πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Πέλλας- Αντιδημαρχία Αθλητισμού, σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου, στις 11.15 το πρωί, η τελετή έναρξης της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, με την  παγκόσμια πρωταθλήτρια Πολυνίκη Εμμανουλίδου, "γέννημα –θρέμμα" της Πέλλας, την οποία συνόδευαν μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας.

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με χαιρετισμό του Δημάρχου Πέλλας, Ευστάθιου Φουντουκίδη, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων: "Το σύμβολο της Ειρήνης που παραδίδουμε σήμερα μεταδίδει σε ολόκληρο τον κόσμο τις αιώνιες αξίες της φιλίας, της συναδέλφωσης των λαών, της αγάπης, της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης, τις αξίες του σεβασμού, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Οι χιλιάδες αθλητές που συμμετέχουν στον Μαραθώνιο στέλνουν από την Πέλλα το ισχυρό μήνυμα ότι μπορεί σήμερα ο άνθρωπος, ο παγκόσμιος πολίτης, να ανταγωνίζονται σκληρά ο ένας με τον άλλον και ταυτόχρονα να ζουν ειρηνικά μαζί, αρμονικά κάτω από την ίδια στέγη της ειρήνης και της αδελφοσύνης". Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ευχαρίστησε ΄'όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση των εκδηλώσεων του Δήμου Πέλλας και ειδικά τους εθελοντές που στέλνουν το μήνυμα  ότι ο αθλητισμός είναι υγεία αλλά και προφορά!"

Ακολούθησαν χαιρετισμοί του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη, του βουλευτή Λάκη Βασιλειάδη και του υπευθύνου Οργανωτικής Επιτροπής,  Ιωάννη Πανανάκη, ο οποίος παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για τον Μαραθώνιο "Μ. Αλέξανδρος", που, όπως είπε, είναι τέταρτος στην κατάταξη για την ασφάλεια ανάμεσα σε 475 Μαραθωνίους. "Σημαντικό και συμβολικό είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στα δύο αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου της εκκίνησης και του τερματισμού σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη, η απόσταση 42.190 μέτρων είναι ακριβώς όση πρέπει να είναι επίσημα μια διαδρομή μαραθωνίου. 
Ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα από μαθητές του δημοτικού σχολείου Πέλλας  που ερμήνευσαν το τραγούδι, ΄΄ Στην ποταμιά σωπαίνει το κανόνι΄΄/ Μάνος Χατζηδάκης – Ιάκωβος Καμπανέλης και το τραγούδι ΄΄Ειρήνη΄΄ /Μίκης Θεοδωράκης – Βασίλης Ρώτας. Επίσης παρουσιάστηκε χορογραφία το τραγούδι της Ειρήνης του Γιάννη Μαρκόπουλου. 
Στην τελετή συμμετείχε και η Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας.

Εκκίνηση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΡΟΜΙΑΣ- Σύμβολο Ειρήνης στο Δήμο Πέλλας
Η Πολυνίκη με τη συνοδεία των μαθητών αφού πέρασαν από την Αρχαία Κρήνη και την Αψίδα εκκίνησης του μαραθωνίου, μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρέδωσαν το Σύμβολο της Αλεξανδρείου Ειρηνοδρομίας, την Ελιά, στην οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου. Εκεί υπήρξε μία ακόμη καινοτομία: Για πρώτη φορά παραδόθηκε από την επιτροπή του Μαραθωνίου στον Δήμαρχο Πέλλας κ. Φουντουκίδη αντίγραφο του Συμβόλου Ειρήνης, της Ελιάς, το οποίο θα παραμείνει στο Δημαρχείο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, Τζένη Δεντσίδου, Θέμης Μάγγος, Εύη Θεοδωρίδου, ο πρόεδρος της κοινότητας Πέλλας Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο  Δντής της Αστυνομίας Πέλλας Ταξίαρχος Πέτρος Περδικάτσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Φώτης Χατζόγλου, μέλη του τοπικού συμβουλίου της Πέλλας, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

 


 

















Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.