Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα Αριστερά Ν. Πέλλας: ''Να φύγει η Δεξιά''. Του Μητσοτάκη ή του Κασσελάκη;



Φίλες και φίλοι στο δίλημμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ « ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή Μητσοτάκης μέχρι να σβήσει ο ήλιος» η απάντηση είναι πολύ απλή…

“Να φύγει η Δεξιά”: Του Μητσοτάκη ή του Κασσελάκη; 

Αυτά θα έλεγε ο Τσίπρας αν ήθελε να ταρακουνήσει το κόμμα του και όχι απλώς να δηλώσει ότι “παρίσταται και χαιρετίζει”. Θα βοηθούσε τους πολλούς να καταλάβουν τι είναι πια και πού οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη.
Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη. Πού το περίεργο; Πρώην πρόεδρος είναι, αν δεν πήγαινε θα του έλεγαν  ότι υπονομεύει το κόμμα του και το διάδοχό του.
Όπoιος παρατήρησε τις εκφράσεις του προσώπου του και αυτό που λέμε «γλώσσα του σώματος», δεν μπορεί να  μην κατάλαβε ότι ο Τσίπρας δεν αισθανόταν άνετα εκεί που άλλοτε ήταν βασιλιάς. Φαινόταν καθαρά, τουλάχιστον άβολα αισθανόταν.
Αλλά αυτό είναι μια περιγραφική προσέγγιση του γεγονότος. Το πώς αισθάνεται ένας πολιτικός έχει μικρή σημασία. Μεγάλη έχει αυτό που κάνει ή δεν κάνει.
Οι παρόντες τον υποδέχτηκαν με το σύνθημα «Τσίπρα γερά, να φύγει η Δεξιά». Yπέροχο. Αρκεί όσοι το φωνάζουν να μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι (ή δεν είναι) δεξιό ή αριστερό. Για να δούμε μετά για ποια Δεξιά μιλάμε. Σε αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει, αναμφισβήτητα, ο αποδέκτης του συνθήματος, ο Τσίπρας. Ουδείς σύντροφός του αμφισβητεί την αριστεροσύνη του Τσίπρα. Εκεί, λοιπόν, που αποδέχτηκε την πρόσκληση του διαδόχου του «Αλέξη, έλα επάνω», μόλις ανέβηκε στη σκηνή θα μπορούσε να πάρει το μικρόφωνο και να τα ξεκαθαρίσει. Θα μπορούσε, λοιπόν, να πει:
«Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Πρώτον, δεν ήταν αριστερό που συγκυβερνήσαμε με τον Καμμένο. Μας έκανε μεγάλη ζημιά. Όπως βλέπετε ξεκινάω με την αυτοκριτική μου.
Δεύτερον, δεν είναι αριστερό να μπερδεύουμε τα μέλη και τους φίλους μας πότε λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι ιερή συμμαχία και πότε πηγαίνοντας  σε συνάντηση με το πιο σκληρό φιλοϊσρηλινό λόμπι στην Αμερική, την ώρα που το Ισραήλ εξοντώνει αμάχους.
Δεύτερον, δεν είναι αριστερό να συναγωνιζόμαστε τη Δεξιά με το σύνθημα «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια». Αυτά είναι για τους Βορίδηδες και τους Αυτιάδες.
Τρίτον, δεν είναι αριστερό να επιδεικνύουμε την πίστη μας και δεν τη μπερδεύουμε με τη θρησκοληψία.  Όπως δεν δακρύζουν οι εικόνες,  έτσι δεν γίνονται θαύματα στις κολυμπήθρες. Αυτά τα λένε  οι Βελόπουλοι.
Τέταρτον, δεν είναι αριστερό να πιάνουμε στασίδι στους Λιάγκες ούτε να ψαρεύουμε υποψηφίους από τα πάνελ τους.
Πέμπτον, δεν είναι αριστερό να επιδεικνύουμε τα σπίτια μας στις τηλεοπτικές κάμερες ούτε να λέμε «δεν απαντώ» όταν μας ρωτάνε για την περιουσιακή μας κατάσταση. Οι αριστεροί πολιτικοί  πρέπει να είναι διάφανοι.
Τέλος, σύντροφοι και συντρόφισσες, τα σύνθημά σας δεν είναι ρεαλιστικό. Στις ευρωεκλογές δεν θα φύγει η Δεξιά του Μητσοτάκη. Όποιος το λέει αυτό δεν πατάει τα πόδια του στη γη. Για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις  να φύγει στο μέλλον, πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι κάνουμε. Έτσι ώστε το κόμμα μας να σταματήσει να μεταλλάσσεται. Όποιος νομίζει ότι, παίζοντάς το και αριστεροί και  πατριώτες και θρησκευόμενοι και οικογενειάρχες, θα συγκινήσουμε αυτούς που συγκινούνται με το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», είναι μακριά νυχτωμένοι. Αυτοί ψηφίζουν  Αυτιάδες και Μπελέρηδες. Αυτά είχα να σας πω και καλή τύχη».
Αυτά θα έλεγε ο Τσίπρας, αν ήθελε να ταρακουνήσει-και να βοηθήσει- το κόμμα του και όχι απλώς να δηλώσει ότι «παρίσταται και χαιρετίζει». Αν τα έλεγε, θα βοηθούσε τους πολλούς να καταλάβουν τι είναι πια –και πού οδηγείται- ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη.
Κι έτσι θα διαψευδόταν  αυτό που λέει η ρήση του Μακιαβέλι: «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι»…

Το κείμενο είναι του αρθρογράφου Γιώργου Καρέλια

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Σωστά και ορθά όσα λέτε αλλά η νέα αριστερά ως μέρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκυβερνήσε με τον καμένο; Δεν έστειλε στην ευρωβουλή την Κουντουρά από το κόμμα του καμένου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενταξει όλοι κάνουμε λάθη.Άλλοι έχουν ακροδεξιους στο κόμμα τους 40 χρόνια. Τέτοιο συνεχιζόμενο λάθος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.