Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Απεργιακή συγκέντρωση από το Εργατικό Κέντρο Πέλλας- Καθολικό αίτημα η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων (φωτο)



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο, στα Γιαννιτσά, πραγματοποιήθηκε σήμερα από το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση η πρόεδρος του Ε.Κ. Π.Ε. Πέλλας (πρώην Γιαννιτσών) Θεανώ Ζουρνατζίδου αναφέρθηκε στα αιτήματα της σημερινής πανελλαδικής απεργίας, εκφράζοντας την καθολική διαμαρτυρία όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων για "το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων πολιτών που αντιμετωπίζουν ακόμη και μια κατάσταση κρίσης επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες τους". Παράλληλα, ζητήθηκε αύξηση των μισθών πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. 

Η ΓΣΕΕ διεκδικεί ακόμη άμεση επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).

«Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τώρα»

Από όλους απαιτήθηκε από την κυβέρνηση να επέλθει η κανονικότητα στον ιδιωτικό τομέα και στην αγορά εργασίας γενικότερα. "Για εμάς, κανονικότητα είναι να καταργηθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις, που έχουν “παγώσει” τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προσδιορίζει μονομερώς τον κατώτατο μισθό» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.