Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος – Απαγόρευση εξόδου στους περιοριστικούς όρους


Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών, αποφυλακίζεται με βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής  Νίκος Μιχαλολιάκος.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με το υπ.αρ 121/2024 αποφυλακίζει τον Νίκο Μιχαλολιάκο επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους, μεταξύ άλλων:
  • απαγόρευσης εξόδου από την Π.Ε. Αττικής,
  • εμφάνισης στο ΑΤ τόπου διαμονής (Πεύκη) μια φορά τον μήνα 
  • και μη συναναστροφής με συγκατηγορουμένους για τη συγκεκριμένη ποινική υπόθεση για την οποία κρατήθηκε
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αποφυλακίζεται με τις διατάξεις των νόμων, που ίσχυαν το 2018 όταν και διαπράχθηκαν τα αδικήματα της ΧΑ και οι οποίες δεν άλλαξαν το 2019, ενώ η πρόταση του εισαγγελέα υπήρξε αρνητική για την αποφυλάκιση του.
Ο εισαγγελέας ενώ τάχθηκε υπέρ της άποψης, ότι τυπικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος διέθετε τις προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί, εντούτοις υπήρξε απόλυτος και αρνητικός για την αποφυλάκιση του, καθώς, όπως σημειώνεται στην πρόταση του εισαγγελικού λειτουργού, «υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τις οποίες ο άλλοτε αρχηγός του ναζιστικού μορφώματος δεν πρέπει να αποφυλακιστεί».

Προς τούτο σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες στην εισαγγελική πρόταση, ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση υφ’όρον απόλυσης, πλην όμως αναφορικά με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις προτείνει την απόρριψη της αίτησης, αξιολογώντας τη μη ύπαρξη μεταμέλειας και ηθικής βελτίωσης του αιτούντος, παραθέτοντας εκτεταμένη αρθρογραφία μέσα από την οποία εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας.

Αντίθετα το Δικαστικό Συμβούλιο που εξέτασε την αίτηση επισημαίνει στο βούλευμα του, ότι τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντος για τις ουσιαστικές προϋποθέσεις, θα πρέπει να λειτουργούν υπέρ του. Και αξιολογεί τη διαγωγή του θετικά, απορρίπτει την αρθρογραφία ως ένδειξη τέλεσης νέων παράνομων πράξεων, δέχεται δε την αίτηση και διατάζει την υφ’όρον απόλυση του αιτούντος, επιβάλλοντας τους παραπάνω περιοριστικούς όρους.

Κατά του βουλεύματος που κρίνει τη χορήγηση της υπό όρο απόλυσης επιτρέπεται έφεση από τον εισαγγελέα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Τα φασιστόμουτρα το πήρανε το μήνυμα Μητσοτάκη. Όπως το πήρε βέβαια και η μεγάλη πλειοψηφία των δημοκρατικών Ελλήνων που δεν ξεχνάνε τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζιστές σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτου σας ξεδιαντροποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.