Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Τι συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας...


alt
Αντιπαραθέσεις και  διαφωνίες προκάλεσαν μερικά από τα υπό συζήτηση θέματα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, την 15/4/2015. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά:





1.Προσλήψεις υδρονομέων με κομματικά κριτήρια!
Την αντίδραση του Πασόη Δημήτρη προκάλεσε η συζήτηση του πρώτου θέματος που αφορούσε την πρόσληψη υδρονομέων την περίοδο 2015. Κατά την εισήγηση του ο  Αντιδήμαρχος  Τσιμτσιρίδης Γιώργος γνώρισε ότι κατά την αρδευτική περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο 2015 θα προσληφθούν 68 υδρονομείς, έναντι 71 που είχαν προσληφθεί το προηγούμενο έτος, επί θητείας Πασόη. Τον λόγο της μείωσης κατά τρεις υδρονομείς και σε ποιες τοπικές κοινότητες ζήτησε να πληροφορηθεί ο Πασόης, κατηγορώντας την Δημοτική Αρχή του Μπίνου ότι… έκοψε τρεις υδρονομείς από χωριά που… έδωσαν πρωτιά στον συνδυασμό του!

Ο Κόγιος Ανδρέας ζήτησε να ασχολούνται πραγματικά και μόνο με το αντικείμενό τους οι νέοι υδρονομείς.  Μάλλον άκαιρη η πρόταση του Ασβεστόπουλου Δημήτρη, ο οποίος πρότεινε κατά τους παραπάνω μήνες πρόσληψής τους που δεν θα απασχολούνται στα καθήκοντά τους, λόγω μη ανάγκης άρδευσης των κτημάτων, αλλά θα αμείβονται κανονικά, να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό των γεωτρήσεων κλπ συναφών εργασίων, γεγονός που ανάγκασε τον Προεδρεύοντα να παρατηρήσει ότι αυτό είναι παράνομο, καθ΄όσον δεν μπορούν να διατεθούν σε άλλη δουλειά, εκτός από αυτήν για την οποία προβλέπει η σύμβασή τους, εκτός αν το επιθυμούν οι ίδιοι.

2.Πασόης: Μηδαμινή δράση η ΔΗΚΕΑ-Ψευδή τα στοιχεία!
Ψευδή χαρακτήρισε τα στοιχεία που ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Γεωργίου Χρήστος κατά την εισήγησή του, στην συζήτηση του 2ου θέματος που αφορούσε την Έγκριση του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης της Επιχείρησης, λέγοντας μάλιστα ότι δεν έχει πιάσει κανένα στόχο και έχει μηδαμινή δράση, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Γεωργίου. Αρωγός στα λεγόμενα του Πασόη, επιχείρησε να τεθεί ο Κουρτίδης Χαράλαμπος, ως θεσμικός παράγοντας στην επιχείρηση επί διοίκησης Πασόη, όμως δεν του το επέτρεψε ο Προεδρεύων, για να δεχτεί (Προεδρεύων) τις παρατηρήσεις και νουθεσίες του Χουρσόγλου Χρήστου για την στάση του αυτή.

3. Ανάκληση αδείας λειτουργίας καταστήματος, για παραβατικότητα:
Ομόφωνα ψηφίσθηκε το 8ο θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε οριστική ανάκληση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου. Αφού ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος- εισηγητής γνώρισε στο σώμα ότι λόγω πολλαπλών μηνύσεων των Αρχών για παραβατική συμπεριφορά εναντίον του παραπάνω καταστήματος, καθώς  και ότι σ΄αυτό  διεξάγεται αποδεδειγμένα παράνομος στοιχηματισμός, αποφασίσθηκε η οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Στην συνέχεια ρωτήθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο να αναφέρει το κατάστημα. Ο εν λόγω εισηγητής, απάντησε ότι δεν μπορεί δημόσια! να αναφέρει το όνομα και αν θέλει ο Σύμβουλος μπορεί να το δει κατ΄ιδίαν.  Μάλλον κάποιοι παρανόησαν τις έννοιες προσωπικά δεδομένα και παραβίαση αυτών.

4.Ο ''ΔΙΟΝΥΣΟΣ'' παραμένει στην... θέση του!
Κατά πλειοψηφία και με ενστάσεις από την αντιπολίτευση, ψηφίσθηκε το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε ανανέωση ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης ακινήτου και συγκεκριμένα την δημοτική αίθουσα του ισογείου πρώην κοινοτικού καταστήματος στην  τοπική κοινότητα Όρμας-Πέλλας. Η πρόταση ήταν για ανανέωση με μηνιαίο μίσθωμα 800,00 ευρώ, από τα 562,00 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα και 3% αύξηση κάθε έτος για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Χουρσόγλου πρότεινε να παραμείνει το παλιό μίσθιο χωρίς να γίνει αύξηση, ενώ ο Πασόης τόνισε ότι έπρεπε να συζητηθεί το θέμα πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά να παρθεί απόφαση, τονίζοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις (αναψυκτήριο Λουτρών) υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση.
Η Δημοτική Σύμβουλος Αμπάρη Γεωργία, πρότεινε να βγει το κτήριο σε δημοπρασία, ενώ ο Πρόεδρος της τ.κ Όρμας, σε ερώτηση του Χουρσόγλου απάντησε ότι συμφωνεί με την ανανέωση της μίσθωσης, καθ΄όσον είναι και προς όφελος του χωριού και της περιοχής. Απαντώντας στις αιτιάσεις του Πασόη ο Τσιμτσιρίδης, ανέφερε ότι σε παρόμοια περίπτωση δημοτικού καταστήματος προς ανανέωση της εκμίσθωσης, η παράταξή του, όχι μόνο δεν ζήτησε από τον εκμισθωτή αύξηση, αλλά προέβη και σε μείωση του μισθίου! Τελικά με 12 ψήφους υπέρ, 01 λευκό και 03 κατά, ανανεώθηκε η σύμβαση σύμφωνα με την πρόταση του Αντιδημάρχου.

5. Κοινωνικό φροντιστήριο και στον Δήμο Αλμωπίας:
Όπως όλοι οι Δήμοι, έτσι και ο Δήμος Αλμωπίας, αποφάσισε να ιδρύσει και να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο για τους μαθητές που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Προς τιμήν του ο Αντιδήμαρχος-εισηγητής Τσιμτσιρίδης Γιώργος, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ανήκει στην πρώην Δημοτική Αρχή η οποία όμως δεν την υλοποίησε, ενώ η σημερινή την κάνει πράξη για την επόμενη 5/ετία. Οι χώροι που θα πραγματοποιούνται τα φροντηστήρια είναι η αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Αριδαίας, του ΓΕΛ και Γυμνασίου Εξαπλατάνου, καθώς και στα Γυμνάσια Φούστανης και Προμάχων-Πέλλας. Όπως ήταν αναμενόμενο το θέμα ψηφίσθηκε ομόφωνα.

6.Ο Φ.Ο.Α διαφωνεί, το Δημοτικό Συμβούλιο συναινεί:
Την διαφωνία του εξέφρασε με επιστολή του ο Αθλητικός Σύλλογος Φ.Ο.Αριδαίας, στο αίτημα του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου ''Ο ΥΠΕΡΙΩΝ'', σχετικά με την παραχώρηση χρήσης αίθουσας στο Δ.Α.Κ.Α (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας), αιτούμενος την απόσυρση του σχετικού  υπό συζήτηση 15ου θέματος. Τελικά το θέμα ψηφίσθηκε, ενώ την διαφωνία του με το περιεχόμενο της επιστολής του Φ.Ο.Α εξέφρασε ο Κόγιος Ανδρέας, χαρακτηρίζοντας σε μία αποστροφή του λόγου του τον ΦΟΑ ως… αυτοκράτορα, έκφραση η οποία, ή αιφνιδίασε, ή δημιούργησε συνειρμούς σε σύμβουλο της συμπολίτευσης, καθ΄όσον είχε ακουστεί και κατά το παρελθόν!  ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις! Η συνεδρίαση τέλος έλεισε με το τσούγκρισμα αυγών, προσφορά γνωστού καταστήματος της πόλης.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.