Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: ''Το κατά Πασόη και κατά Μπίνου Ευαγγέλιο''


altΜε την απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης, εκτός της παρουσίας του Πασόη Δημήτρη και Νικολαϊδη Γιάννη, και με την συζήτηση των 16 θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πραγματοποιήθηκε χθες (15/4) απογευματινές ώρες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας.


Αφού διαπιστώθηκε η σχετική απαρτία (17 Σύμβουλοι), ο Προεδρεύων κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, δίνοντας τις ευχές του και τον λόγο στον Δήμαρχο για την ενημέρωση του Σώματος, ενώ η συζήτηση συνεχίσθηκε με θέματα προ ημερησίας διάταξης και στην συνέχεια με  θέματα σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην πρόσκληση. Διαβάστε αναλυτικά:

1.Ενημέρωση του Δημάρχου με… Ευρωπαϊκό αέρα!
Με αφορμή την επίσκεψη του μαζί με 52 άλλους Δημάρχους της χώρας στις Βρυξέλλες, καλεσμένοι της Ευρωβουλευτή Σπυράκη Μαρίας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι κατά την εκεί παραμονή του, ενημερώθηκε για το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και για άλλα διάφορα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Επόμενη στάση του η  Αθήνα, όπου μαζί με τον Βουλευτή Σηφάκη Γιάννη, επισκέφθηκε διάφορα Υπουργεία και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συζητήθηκαν θέματα της Αλμωπίας (χιονοδρομικό, ΤΕΑ, αποχετευτικό, το έργο ύδρευσης της Σωσάνδρας, βιολογικός καθαρισμός, έργο ΧΥΤΑ, αγροτική οδοποιία, διάφορα έργα ανάπλασης στην Αριδαία (είσοδος πόλης, 2ο Δημοτικό Σχολείο) κλπ.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ηλεκτροφωτισμό της Αλμωπίας, λέγοντας ότι το έργο δαπάνης 55.000,00 ευρώ περίπου, δημοπρατήθηκε και με ανάδοχο τον Σπρίτο, άρχισε η αντικατάσταση του φωτισμού όπου υπήρχε πρόβλημα! Επίσης γνώρισε ότι θα δοθούν πέντε μεροκάματα στους προέδρους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, προκειμένου καλύψουν ανάγκες των χωριών τους.

2. Οι ''βόμβες'' του Δημάρχου για ΦΟΣΔΑ! και ΚΤΕΟ! Η αναφορά του Δόντσου για κατάχρηση χρηματικού ποσού από υπάλληλο του Δήμου:
Σαν βόμβα έπεσε στην αίθουσα η αποκάλυψη του Δημάρχου, ότι ο ΦΟΣΔΑ, ο οποίος είναι ο καθολικός διάδοχος του Συνδέσμου Καθαριότητας, για την διαχείριση των απορριμμάτων, απαιτεί από τον Δήμο Αλμωπίας το ποσό των 703.000,00 ευρώ, για οφειλές προηγουμένων ετών. Την ίδια έκπληξη και εντύπωση προκάλεσε και η αποκάλυψη ότι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου, τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαν προσκομισθεί καμία φορά για τον εκ του Νόμου υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ, ενώ φέτος για πρώτη φορά ελέχθησαν γι΄αυτό!

Δηλαδή τόσα χρόνια, τα οχήματα του Δήμου και μεταξύ αυτών και το Δημοτικό  Λεωφορείο μετέφερε ενίοτε και μικρά παιδιά, και κυκλοφορούσαν στους δρόμους χωρίς ΚΤΕΟ!! Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η αναφορά του Δόντσου Χρήστου για κατάχρηση χρηματικού ποσού από υπάλληλο του Δήμου, επί θητείας Πασόη, χωρίς να δοθούν άλλες διευκρινήσεις για το θέμα αυτό!

3.Η επένδυση γνωστής εταιρείας στην Νότια-Πέλλας:
Συνεχίζοντας την ενημέρωση, γνώρισε ότι τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την 06/5 κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα, θα συναντηθεί και με εκπροσώπους  γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό με πατάτες στα καταστήματα, με σκοπό την συζήτηση, σχετικά με την επιθυμία τους για επενδύσεις στην τοπική κοινότητα Νότιας-Πέλλας, για την αξιοποίηση και απορρόφηση της πατάτας που παράγεται στο χωριό, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή γενικότερα.

4. Θα σφυρίξει και πάλι το τρένο της Καρατζόβας!
Κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (15/4) στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν, ήταν και η πρόταση του Βουλευτή Σηφάκη Γιάννη, να προεκταθεί και να συνδεθεί η σιδηροδρομική γραμμή μέχρι την Αλμωπία, γεγονός που θα βοηθήσει στην μεταφορά ατόμων και μετακίνηση προϊόντων, βγάζοντας έτσι την περιοχή από την συγκοινωνιακή απομόνωση.

5. ''Το κατά Πασόη και κατά Μπίνου ευαγγέλιο''!
Μετά το πέρας της ενημέρωσης από τον Δήμαρχο, τον λόγο έλαβε ο Πασόης Δημήτρης, απαντώντας  στις αιτιάσεις περί οφειλές στον ΦΟΣΔΑ, ο οποίος αμφισβήτησε το ποσό και την αιτιολογία οφειλής, ενώ κατηγόρησε τον Δήμαρχο για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότης της Αλμωπίας, σε θέματα φωτισμού, καθαριότητας, λακκούβες, καθώς και για την ημέρα και ώρα (Δευτέρα 06/4 ώρα 10.00 το πρωί) που επιλέχθηκε να παρουσιασθεί το διασυνοριακό έργο ''Living History-Living Nature'' σε γνωστό ξενοδοχείο της τ.κ Λουτρακίου-Πέλλας.

Απαντώντας ο Δήμαρχος, άφησε αιχμές για την αργοπορημένη παρουσία του Πασόη (προσήλθε στην αίθουσα αρκετή ώρα μετά την έναρξη του συμβουλίου) λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  ''άρχισε πάλι το κατά Πασόη ευαγγέλιο'' για να ανταπαντήσει ο Πασόης ότι ''πάλι ακούσαμε το κατά Μπίνου ευαγγέλιο''!

6.Οι παρατηρήσεις και οι συμβουλές του Χουρσόγλου στον Προεδρεύοντα-Τι ζήτησε!
Επόμενος που ζήτησε και έλαβε τον λόγο, ο  Χουρσόγλου Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, ο οποίος ζήτησε -και αφού είχε προηγηθεί ολόκληρη συζήτηση- από τον Αντιδήμαρχο Τσιμτσιρίδη Γιώργο να διαβάσει το έγγραφο του ΦΟΣΔΑ, σχετικά με την οφειλή των 703.000,00 ευρώ, αφήνοντας υπονοούμενα για ελλιπή ενημέρωση του Σώματος. Το γεγονός αυτό  προκάλεσε την αντίδραση του Ασβεστόπουλου Δημήτρη, ο οποίος παρατήρησε ότι ''δηλαδή τόση ώρα η συζήτηση ήταν εκτός θέματος'', ανακοινώνοντας τελικά το περιεχόμενο του εγγράφου ο Αντιδήμαρχος.

Οι παρεμβάσεις του Χουρσόγλου, ανάγκασαν τον Προεδρεύοντα να τον παρατηρήσει για διαδικαστικά θέματα, για να απαντήσει ο Χουρσόγλου ότι  ''εδώ δεν είμαστε η Ακαδημία των Αθηνών''! Επίσης συμβουλές φιλικές όπως ανέφερε, έδωσε στον Προεδρεύοντα ο Χουσρόγλου, όταν κατά την άποψή του, αυτός διέκοψε τοποθέτηση Αντιδημάρχου, να μην διακόπτει και να αφήνει ειδικά τους νέους συμβούλους και δη τους Αντιδημάρχους να ολοκληρώνουν τις σκέψεις τους.

Κατόπιν έθεσε ερωτήματα, ζητώντας  την οικονομική βοήθεια προς τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, τον  ΦΟΑ και τον Αλμωπό Αριδαίας, για το τι σκοπεύει να πράξη η Δημοτική Αρχή σχετικά με την υπόσχεσή της για αποκατάσταση και επίλυση του προβλήματος  έως  το καλοκαίρι, του αύλειου χώρου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, για την αντικατάσταση των σωληνώσεων και την λειτουργία της ύδρευσης! στον Εξαπλάτανο-Πέλλας, για τα οποία όπως κάθε φορά απάντηση φυσικά δεν έλαβε.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων και απαντήσεων! σε θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, άρχισε η συζήτηση των θεμάτων που αναγράφονταν στην πρόσκληση. Τι ακριβώς λέχθηκε στα πιο ενδιαφέροντα από αυτά θέματα (προσλήψεις υδρονομέων, ανανέωση μίσθωσης αίθουσας σε ιδιώτη στην Όρμα-Πέλλας, κοινωνικό φροντιστήριο, παραχώρηση αίθουσας) κλπ θέματα, διαβάστε σε επόμενη ανάρτησή μας.

By Sakis
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.