Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Εκδήλωση για τον εθελοντή δότη μυελού


Μία σημαντική εκδήλωση,το θέμα της οποίας είναι  άγνωστο για τους περισσότερους, πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/6) μεσημβρινές ώρες στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην πόλη της Έδεσσας. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, η Π.Ε Πέλλας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων αυτής, διοργάνωσαν εκδήλωση, όπου  η  εκπαιδευτικός Κίτσου Ελένη ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, έκανε γνωστό το θέμα για τον εθελοντή δότη μυελού των οστών.

Αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους ακροατές, η παραπάνω ομιλήτρια, μίλησε για το πρόβλημα που βίωσε η ίδια, τονίζοντας μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα του εθελοντή δότη μυελού των οστών. Μεταξύ άλλων έκανε γνωστό ότι στην χώρα μας την στιγμή αυτή υπάρχουν 30.000 περίπου δότες, αριθμός πολύ μικρός για τα δεδομένα της χώρας μας, αφού η αναλογία για να βρεθεί συμβατός δότης, είναι 1 προς 20.000, τη στιγμή που στην Γερμανία οι εθελοντές δότες, ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια περίπου. Επίσης έκανε γνωστό ότι δότης δεν μπορεί να γίνει ο γονέας, αλλά μόνο ο αδελφός προς τον έχοντα ανάγκη ασθενή.

Ζήτησε τη συμμετοχή και τη βοήθεια, όλων όσων βρίσκονται στην ηλικία από 18-50 ετών και δεν έχουν πρόβλημα υγείας (καρδιοπάθειες, AIDS και κάποιες άλλες ασθένειες) να γίνουν εθελοντές δότες, ώστε αν παραστεί ανάγκη να σωθεί μία ζωή. Γνώρισε επίσης και μία σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Έδεσσα για το σκοπό αυτό. Εντύπωση προκάλεσε ότι τόσο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, όσο και μετά το πέρας αυτής, αρκετοί από τους παρευρισκόμενους υπαλλήλους της Π.Ε Πέλλας, συμπλήρωσαν την σχετική αίτηση για να γίνουν, ύστερα από μία διαδικασία, εθελοντές δότες μυελού των οστών.

By Sakis

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.