Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιάννης Σηφάκης : "Ο λαός θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του που παλεύει για το δίκιο του"


Πιστοί στο νόημα του μεγαλειώδους  ΟΧΙ του Ελληνικού λαού προχωρήσαμε στην πρόταση συμφωνίας που ξέρουμε ότι δεν είναι η καλύτερη ( πολλά από τα μέτρα ούτε να τα ακούσουμε δεν θέλαμε) αλλά βάζει στην ατζέντα το θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.
Ακόμη εκφράζει τους πολύ δυσμενείς συσχετισμούς, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την χώρα και με μεγάλους άμεσους κινδύνους , μετά την επικράτηση στην Ευρώπη των πιο σκληρών κύκλων που έχουν σαν στόχο το πολιτικό grexit για να μην μεταδοθεί το «μικρόβιο» ΣΥΡΙΖΑ παντού στην Ευρώπη. Στην πολιτική χρειάζονται και τακτικοί ελιγμοί και συμβιβασμοί για να μπορέσεις να επιτύχεις τον τελικό σου στόχο.

 Η ιστορία μας διδάσκει ότι , για παράδειγμα, στους Περσικούς πολέμους ο Θεμιστοκλής δεν πήγε να δώσει την μάχη της Αθήνας με δεδομένη την υπεροχή του αντιπάλου γιατί θα έχανε όλο τον στρατό, υποχώρησε τακτικά αλλά κατάφερε και  διέλυσε τους Πέρσες στην Σαλαμίνα.  Στον πόλεμο που ζούμε σήμερα δεν μπορύσε κανένας να πάρει την ευθύνη της μείωσης σε μια μέρα των μισθών στο 50%, του κουρέματος σε μια μέρα των μικροκαταθέσεων στο 50% και την οδήγησης της χώρας στο ΔΝΤ σε έναν μήνα για να στηριχτεί νέο νόμισμα γιατί δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα. Ενωμένοι, μς την υποστήριξη του λαού, θα προχωρήσουμε.

 Θα ανταπεξέλθουμε τις δυσκολίες και θα νομοθετήσουμε άμεσα για το συμφέρον των κοινωνικών τάξεων και ομάδων που θίχτηκαν όλα τα τελευταία χρόνια. Θα καταφέρουμε νίκες στην φοροδιαφυγή, στο λαθρεμπόριο, στην εισφοροδιαφυγή, στην διαφθορά και θα αντικαταστήσουμε με ισοδύναμα ότι αντικοινωνικό αναγκαστικά θα ψηφιστεί σε αυτή την φάση. Ο λαός, με την ωριμότητα που ψήφισε ΟΧΙ, θα συνεχίσει την στήριξη του σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και  νομοθετεί για το συμφέρον του. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχτεί γιατί είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. με απλά λόγια πες μου ρε γιαννη γιατί έγινε το δημοψήφισμα;
    όταν ξέρατε και εσείς απο μέσα σας ότι στο τέλος θα λέγατε NAI
    ( μην μου πεις οτι ήρθε θεια φώτιση και σκεφτήκατε το καλό της πατρίδας γιατί θα γελάνε και οι πέτρες )
    μας δουλέψατε μας ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΤΕ μας ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ
    κρύψου σε καμιά παραλία κάνα μήνα κανε τα μπανακια σου πλούσια και ωραία και ασε εμας να βολοδερνουμε για τα μέτρα,
    γιατι εσυ ανήκεις στην κατηγορία των πολιτών που δεν σας πιάνουν κόρακας κορακου μάτι δεν βγάζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε, θέλω να σου απαντήσω γιατί βλέπω ρωτάς κάποια πράγματα καλοπροαίρετα. Εμείς το ΟΧι στο δημοψήφισμα από την αρχή το ερμηνεύσαμε όχι σε λογική ρήξης και έξοδο από το ευρώ αλλά να γίνει μια καλύτερη συμφωνία με δέσμευση για ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο. Ακόμη πιστέψαμε ότι τελικά η Ευρώπη θα συμβιβαστεί και θα κάνει στοιχειωδώς πίσω. Δυστυχώς στην Ευρωζώνη αποδεικνύεται ότι έχουν καθαρό κεφάλι οι σκληροί ( φράξια Σόιμπλε) που έχει αποφασίσει το πολιτικό grexit και έχει προετοιμαστεί για αυτό. Αντίστοιχα εμείς δεν έχουμε σχεδόν καμιά προετοιμασία ( που χρειάζεται χρόνο) για άλλο νόμισμα. Βρισκόμαστε τώρα λοιπόν μπροστά σε αυτό το δίλημμα : Η πάμε για συμφωνία με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί αυτή να γίνει σε αυτές τις συνθήκες ή πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και οδηγούμαστε στο ΔΝΤ με σκληρότερα μέτρα για να στηριχτεί το νέο νόμισμα ( αφού δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα) και σε τρομερά σκληρά μέτρα τον πρώτο τουλάχιστον χρόνο για τον κόσμο. Σε αυτή τη φάση οφείλουμε να αποφασίσουμε το πρώτο. Δεν το γουστάρουμε και δεν μας αρέσει. Αλλά δεν αναλάβαμε την διακυβέρνηση στα εύκολα, την αναλάβαμε στο αμήν που μας έφεραν οι άλλοι. Να γίνει η συμφωνία, να μελετήσουμε τι και πώς και να χαράξουμε πολιτική από εδώ και μπρός πάλι μαζί με τον λαό. Η άλλη περίπτωση είναι να πέσει η κυβέρνηση μας, ποιός θάρθει; Θάναι καλύτερα αυτό για σένα και για τον κόσμο; Ειλικρινά μιλάμε και ζητάμε στήριξη για να πάμε όλοι μαζί όσο μπορούμε καλύτερα σήμερα και να βρούμε τους όρους που μπορέι να μας βοηθήσουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας αύριο. και ακόμη να νομοθετήσουμε από τώρα υπέρ των κοινωνικά αδύναμων. θα χαρώ να μιλήσουμε και από κοντά και επώνυμα. Δεν σχολιάζω, ούτε σε κατηγορώ για τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, τον πόνο σου λές και έχω μάθει να σέβομαι την σκέψη του καθένα. Όμως δεν έμαθα να κρύβομαι και ούτε θέλω κανείς να μου αμφισβητεί την αποδειγμένη ανιδιοτέλεια μου στην ενασχόληση με την πολιτική. Το ξέρεις ότι η δουλειά μου είναι άλλη, δεν είμαι και δεν θα γλινω ποτέ επαγγελματίας πολιτικός

      Διαγραφή
  2. Η ομολογία του κ. Σηφάκη ότι: "..πιστέψαμε ότι τελικά η Ευρώπη θα συμβιβαστεί και θα κάνει στοιχειωδώς πίσω." δείχνει δύο πράγματα. Ή είναι ο ίδιος και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματικά τόσο αφελής και επομένως ανεπαρκής για να στηρίξουμε πάνω τους την διαχείρηση και το μέλλον του τόπου, ή (το πιο πιθανό) να παίζουν απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι κατάληψης και διατήρησης της εξουσίας με άρμα την πληγωμένη περηφάνια του Έλληνα.

    Έχει ένα καλό η νέα πολιτική πραγματικότητα που ξημέρωσε σήμερα. Δεν υπάρχουν πλέον μνημονιακοί και αντι-μνημονιακοί πολιτικοί. Υπάρχουν μόνο οι γνωστοί και συνηθισμένοι μικροπολιτικάντιδες διαχειριστές μιας μίζερης πραγματικότητας, λιγότερο ή περισσότερο ικανοί. Έτσι θα προχωρήσουμε για λίγο διάστημα. Αν κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον ο κόσμος αποφασίσει να επιλέξει πραγματικά έντιμους και ταυτόχρονα πραγματικά ικανούς πολιτικούς, πρέπει να κοιτάξει σε νέα πρόσωπα και ίσως και νέους χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""πρέπει να κοιτάξει σε νέα πρόσωπα και ίσως και νέους χώρους"".......
      Γιατί κρύβονται τα πρόσωπα αυτά;
      Οι νέοι χώροι είναι καινούργια πολιτικά μαγαζάκια ή κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα που μισθοσυντηρούνται από τις τσέπες των ελλήνων φορολογουμένων;
      Τι περίμενουν και δεν εμφανίζονται;
      Μήπως χαίρονται κατά βάθος για το κακό της Πατρίδας μας και περιμένουν να φθάσει πάτο για να εμφανισθούν;
      Αν οι προθέσεις τους είναι αυτές πολύ γρήγορα ο λαός και ιδιαίτερα οι νέοι θα τους καταλάβουν και θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με όλους τους προηγούμενους

      Διαγραφή
  3. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν αυτός δεν είναι εργοδότης, επιχειρηματίας όπως τον αποκαλείς, εσύ δεν θα είσαι εργαζόμενος.Ξέφυγε επιτέλους από αυτές τις μίζερες για να να μην πω μικρόψυχες θέσεις, που προκαλούν διχασμό και μόνο. Μόνο αν δεν αγαπάς αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του μπορεί να τις εκφράζεις.

      Διαγραφή
  4. Δεν υπαρχουν αλλοι.εμεις οι ιδιοι ειμαστε οι "αλλοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.