Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναβάθμιση της Ελλάδας σε CCC+


Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας στο CCC+ από CCC- με σταθερό outlook προέβη η Standard & Poor's.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι η αναβάθμιση αντανακλά την βελτίωση των προοπτικών όσον αφορά την ρευστότητα, μετά την επί της αρχής έγκριση του Eurogroup σε τριετές δάνειο από τον ESM.
Ο οίκος υπογραμμίζει ότι η πιθανότητα εξόδου από το ευρώ παραμένουν υψηλότερες από το 33% αλλά είναι χαμηλότερες του 50%, ενώ εκτιμά ότι πλέον η χρεοκοπία επί του διαπραγματεύσιμου χρέους της δεν είναι αναπόφευκτη στους επόμενους 6-12 μήνες. Η αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού κράτους αντανακλά τη "βελτιωμένη προοπτική της ρευστότητάς του" διότι κατέληξε σε μια συμφωνία επί της αρχής με τους πιστωτές της. Προβλέπει δε ότι φέτος η οικονομία θα καταγράψει ύφεση της τάξης του 3%.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.