Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: "Τα 500 μέτρα που σου... μαυρίζουν την ψυχή" (φωτο)


Επιχειρώντας κάποιος να διασχίσει την παραποτάμια περιοχή Ανατολικά της πόλης Αριδαίας, από το κέντρο ΔΑΣΑΚΙ, έως τη διασταύρωση Εξαπλατάνου (δίκτυο κίνησης πεζών), μία απόσταση περίπου 500 μέτρων, είναι σίγουρο ότι θα μελαγχολήσει. Οι λόγοι!
Κατ΄αρχάς η μία μπασκέτα που υπάρχει εσωτερικά του χώρου στο ΔΑΣΑΚΙ, εδώ και αρκετό καιρό είναι σπασμένη, με αποτέλεσμα ανά πάσα στιγμή να κινδυνεύει με κατάρρευση, προκαλώντας πιθανό τραυματισμό  στα πιτσιρίκια που αθλούνται και παίζουν ανέμελα μπάσκετ. Στο ίδιο σημείο και λίγα μέτρα παραδίπλα, άγνωστοι για τους δικούς τους λόγους, κατέστρεψαν την κλειδαριά σε ΚΑΦΑΟ της ΔΕΗ. Γιατί άραγε! 
Προχωρώντας λίγα μέτρα παρακάτω αντικρίζεις το εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του για μία ακόμη χρονιά,  πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής . Τα ξερά χόρτα που θυμίζουν… δάσος, καλύπτουν όλον το χώρο, και αποτελούν λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών, εστία πυρκαγιάς, αλλά και καταφύγιο κάθε είδους  τρωκτικών και ερπετών.
Κάποιοι μάλιστα κατέστρεψαν και την συρματένια περίφραξη, ανοίγοντας μία μεγάλη τρύπα στο μέγεθος ανθρώπου, προκειμένου προφανώς εισέρχονται στο πάρκο τα βράδια για να... γλεντήσουν,  δίπλα δε από το πάρκο υπάρχει το γηπεδάκι, όπου καθημερινά παίζουν ανέμελα μικρά παιδιά. Και όμως είναι το μοναδικό σημείο της πόλης, το οποίο  συνδυάζει και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία για να εξελιχθεί σε χώρο αναψυχής και παιχνιδιού των πιτσιρικάδων. Το γηπεδάκι, το Δασάκι, το ποτάμι, kαι το άνετο πεζοδρόμιο, είναι στοιχεία που μπορεί να αξιοποιήσει η Δημοτική Αρχή και να τo παραδώσει προς χρήση στους μικρούς δημότες της Αριδαίας. 
Συνεχίζοντας τη διαδρομή,  αντικρίζεις το χώρο δίπλα στο γήπεδο αντισφαίρισης και απέναντι από το Επαγγελματικό Λύκειο, όπου είναι γεμάτος από κάθε λογής απορρίμματα… ενθύμια από την χρήση περιπλανώμενων Ρομά, όπου δυστυχώς αφού χρησιμοποιήσουν τον χώρο, αφήνουν τα… διεπιστευτήριά τους. 
Λίγα μέτρα παρακάτω τέλος, θα αντικρίσεις τον καταυλισμό που έχουν στήσει  εδώ και χρόνια οι μόνιμες και περιπλανώμενες οικογένειες αθίγγανων και Ρομά, τόσο στην έκταση δίπλα στο ποτάμι, όσο και στον χώρο δίπλα στο οδόστρωμα της ε.ο Αριδαίας-Εξαπλατάνου, αφήνοντας ενίοτε τα εμπορεύματα τους επάνω στο οδόστρωμα και στήνοντας τις σκηνές τους μία… ανάσα από αυτό, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. 
Είναι άραγε τόσο δύσκολη και δαπανηρή η αλλαγή της μπασκέτας και το κόψιμο των χόρτων στο πάρκο, αλλά και ο καθαρισμός του χώρου από τα απορρίμματα των Ρομά! Όσον αφορά τον καταυλισμό των αθίγγανων, αναμένουμε η Δημοτική Αρχή να κάνει πράξη αυτά που υποσχέθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο για την μετεγκατάστασή τους σε χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις.
By Sakis




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Δηλ εσυ ρε καρατζοβα αυτα τα στραβα βλεπεις μονο;τους τσιγγανους δεν τους βλεπεις;αν ηταν εκει κανας πατριωτης μας θα τον ξεσκιζες για αυτους μοκο συμφεροντα εχετε και εσεις;ο δημαρχος παιρνει ψηφους εσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.