Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περί αποδοχών δημάρχων - αιρετών


Με έκπληξη η ελληνική κοινωνία άκουσε, δια στόματος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε το αίτημα των αιρετών για αύξηση των αποδοχών τους.
 Όσοι παραβρέθηκαν ή άκουσαν μέσω του διαδικτύου τις εισηγήσεις στις εργασίες του φετινού ετήσιου τακτικού συνεδρίου του ανωτέρω οργάνου στη Χαλκιδική είδαν να επαναλαμβάνονται και πάλι οι ίδιες θέσεις δια στόματος του ιδίου προσώπου και έτσι δεν εξεπλάγησαν. 
Για τον απλό πολίτη είναι απορίας άξιο ο συγκεκριμένος χρόνος που επιλέγει για τη διατύπωση τέτοιων θέσεων, εν μέσω δηλαδή της γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας που αγγίζει τον μέσο Έλληνα, ως αποτέλεσμα της ασφυκτικής πίεσης που επέβαλαν οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι (αποκαλούμενοι τελευταία ως Θεσμοί!!!). Με τις δηλώσεις αυτές διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον η απέλπιδα προσπάθεια της κυριαρχούσας πολιτικής ελίτ για την απόκτηση όσο γίνεται περισσότερων οικονομικών απολαβών και προνομίων, προκειμένου τα βιολογικά κυρίως μέλη της να μπορέσουν να επιβιώσουν στις δύσκολες μέρες των «ισχνών αγελάδων» που έρχονται  για την παγκόσμια κοινωνία.
Η προσπάθεια επιβίωσης έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλο αριθμό Βουλευτών μας να δημιουργούν υπεράκτιες εταιρείες, κοινώς «offshore» εταιρείες,  προκειμένου να εξασφαλίσουν παιδιά και εγγόνια «βαφτίζοντας» το «νόμιμο» ως «ηθικό». Νομοθέτησαν δηλαδή προκειμένου να εξασφαλίσουν μακροχρόνια την επιβίωση και μακροημέρευσή τους, όταν δίπλα ο συνάνθρωπός τους πεθαίνει ανήμπορος να ανταπεξέλθει στην παγκόσμια οικονομική μέγγενη. Δημιούργησαν δηλαδή τις απαραίτητες προϋποθέσεις οικονομικής επιβίωσης όταν τα σχέδια της Νέας Τάξης πραγμάτων βρεθούν σε πλήρη εξέλιξη εφαρμογής. Και αυτό, όπως τους πληροφόρησαν οι πάτρωνές τους, δεν είναι μακριά.
Αντιλαμβανόμενοι με τη σειρά τους οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες ότι κινδυνεύουν  να μείνουν εκτός «Νυμφώνος» οι ίδιοι και τα παιδιά προσπαθούν τόσο νόμιμα, όπως με τις ανωτέρω αιτιάσεις του Προέδρου τους για αύξηση των μηνιαίων απολαβών τους, όσο και μέσω της διασπάθισης δημοσίου χρήματος και κοινοτικών κονδυλίων (δυστυχώς ακόμη και σήμερα) να εξασφαλίσουν τη δική τους παραμονή και των δικών τους παιδιών στη ζωή. Να θωρακίσουν δηλαδή τη βιολογική τους οικογένεια από την επιχειρούμενη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, τη γενοκτονία δηλαδή λαών και εθνών σχέδιο που ήδη εκτελείται. 
Ο ξεπεσμός για την απόκτηση δηλαδή όσο γίνεται περισσοτέρων χρημάτων είναι τέτοιος που ορισμένα πρόσωπα έφτασαν στο σημείο να διατηρούν  ταυτόχρονα περισσότερες της μιας θέσης, κινούμενοι δηλαδή μεταξύ της θέσης «Δημάρχου» και «Κλητήρα», «Διευθυντή» και «Οδοκαθαριστή» (Ζητούμε συγγνώμη για τους παραλληλισμούς που σε καμία περίπτωση δεν είναι αξιολογικοί).  
Και επειδή είναι άδικο να ισοπεδώνονται συλλήβδην οι Θεσμοί και κυρίως τα πρόσωπα παρήγορο είναι ότι μέσα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης υπάρχουν ακόμη και αυτοί που αντιστέκονται. Υπάρχουν Ευτυχώς ακόμη και αυτοί που μη φειδόμενοι  κόπου, χρόνου κλπ βάζουν ακόμη και βαθειά το χέρι στη δική τους τσέπη, ενισχύοντας σιωπηλά κάθε πρόσωπο που έρχεται δίπλα τους ζητώντας βοήθεια. 
Όσο υπάρχουν τα πρόσωπα αυτά η τοπική αυτοδιοίκηση αν και υπολειτουργώντας και παραπαίοντας θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Ποιος ξέρει, ίσως τα πρόσωπα αυτά να εμπνεύσουν στο μέλλον τη νέα γένια. Τη νέα γενιά που μπορεί να αντιληφθεί ότι παρότι η κατάπτωση και η κομματική αγκύλωση έχει φτάσει στο ζενίθ της υπάρχει ακόμη ελπίδα για αναδημιουργία. Υπάρχει ακόμη ελπίδα εφόσον τα λίγα αυτά πρόσωπα λειτουργήσουν ως φάροι και οδοδείκτες των Νέων προς ένα καλύτερο αύριο, κάτι που η πλειοψηφία των πολιτών αυτής της Χώρας εύχεται μέσα από την καρδιά της.
Καλλικράτειος 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Θέλω και εγώ να γίνω δήμαρχος, και δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης και μετά να με προσλάβουν στην Έδεσσα σαν κλητήρα στον δήμο με τα 5μηνα του ΟΑΕΔ. Ε και μετά να πάρω και άδεια. ΤΣΙΠΑ υπαρχει στην ομαδουλα που δεν θα ξέρει σε 4 χρονια που να κρυφτεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικα θα πρεπει αυτοι που κατεχουν θεσεις αντιδημαρχων εφοσον εχουν μισθο ασχετα απο ιδιωτικο η δημοσιο τομεα να μην πληρωνονται καθολου η να διαλεξουν πραγμα που ισχυει μονο εφοσον ειναι δημοσιος υπαλληλος και δεν το αντιλαμβανομαι σαν δικαιο.απο την αλλη αν δεν τα βγαζουν περα, γιατι δεν νομιζω να ζουμε στην εποχη που ο πολιτικος κερνουσε και τραπεζωνε και εκανε εξοδα παραστασης, ας μην πολιτευονται. Δεν γινεται δυο μετρα και δυο σταθμες. Ο δημαρχος και εξοδα εχει και πρεπει να πληρωνεται καλα για να αντεπεξελθει στις κοινωνικες υποχρεωσεις ταξιδια κλπ ωσυε να αποφευγεται και η αναγκαστικη διαπλοκη. Οσο για τους διπλο η τριπλιθεσιτες και νομιμο και ηθικο κατα πως συμφερει δεν γινεται οποτε θα κρινει ο κοσμοα και θα συμπεριφερθει αναλογα γιατι δεν ξεγελιεται πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Δήμαρχος έχει ειδικά κονδύλια έξτρα του μισθού του για ταξίδια, εκδηλώσεις, ακόμα και για δημόσιες σχέσεις, αλίμονο αν πρέπει να χρυσοπληρώνουμε κάθε δημόσιο λειτουργό για να αποφύγουμε την διαπλοκή, το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και με κάθε υπάλληλο????. Όσο για το νόμιμο εδώ ειναι για γέλιο μιας και οι νόμοι ψηφίζονται για να βολεύονται ημέτερη και να αποκλείονται τα " κακά παιδιά ", το ηθικό όμως ποτέ δεν ειναι παράνομο. Κρίμα τους λυπάμαι γιατι το κατάντησαν επάγγελμα .

      Διαγραφή
    2. Οπως γραφουν στο πολυ ωραιο αρθρο υπαρχουν και πι εξαιρεσεις.και οπως σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν οι ευκαιριακοι καιροσκοποι και ο.τι αλλο φανταζεσαι..

      Διαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως Δήμαρχοι δεν ζητούμε «βουλευτικό μισθό» όπως «καλοπροαίρετα» κάποιοι μεταφράζουν από την επιστολή μας. Προτείνουμε μισθολογική εξίσωση των Δημάρχων πόλεων άνω των 50.000 κατοίκων και των Βουλευτών με μειώσεις των αποδοχών του συνόλου του πολιτικού προσωπικού εφόσον χρειάζεται στο επίπεδο των εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης. (http://gpatoulisblog.blogspot.gr/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Στην επιστολη σας δεν αναφερεστε μονο στους ανω των 50000 δημους αλλα διαβαθμιζετε ανα κατηγοριες με αναφορα και σε μικροτερους δημους. 2.εννοειτε οτι ζητατε εξισωση μισθολογικη προς τα επανω ομως ταυτοχρονα με μειωσεις των αποδοχων γενικως αν καταλαβα τωρα καλα!!!???3.τι εννοειτε μειωσεις ""εφοσον χρειαζεται"";;ζειτε εν Ελλαδι;; 4.λετε ""στο επιπεδο της τοπικης αυτοδιοιηκησης""εννοειτε επομενως ο βουλευτης να παιρνει οσο ο δημαρχος;;και οχι ο δημαρχος στο 40 60 η 80 τοις εκατο του βουλευτη;;μπερδευτηκα δημαρχε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είδαμε τα χάλια σας δημαρχαρες, σιωπή, ο κακομοίρης ο Ελληνας δεν ξεχνά ότι είστε μέρος του συστήματος, μικροί τοπικοί άρχοντες, τύραννοι του λαού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι δήμαρχοι να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 90, αλλιως κράτος δεν φτιάχνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.