Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαμπρός εορτασμός στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο (φωτο&βίντεο)


Χθες παραμονή της εορτής της κοιμήσεως της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο,  πολυαρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο  Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ενώ έλαβαν μέρος και οι  Σεβασμιώτατοι Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της  Παναγίας, η οποία ήρθε από τον Πόντο,  από  την Τραπεζούντα,  όπου υπάρχει η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά.
Πλήθος κόσμου όπως κάθε χρονιά προσήλθε για να προσκυνήσει, να τιμήσει, να προσευχηθεί και να ζητήσει την βοήθεια Της.
Εδώ και χρόνια η Σουμελά αποτελεί ένα άτυπο ραντεβού για τους απανταχού Πόντιους, ένα ετήσιο ραντεβού συνάντησης,  το οποίο όμως με τα χρόνια φθίνει και τείνει να χάσει την παλιά του έννοια, καθώς για ορισμένους αποτελεί απλά  μέρος για κατασκήνωση, ευκαιρία για εκδρομή, φαγητό στο καθαρό αέρα και γλέντι. Εκείνο όμως που δεν πρόκειται ποτέ να φθίνει και να χάσει την ουσία του, είναι το προσκύνημα και η απόδοση τιμής στην Χάρη Της και στην ιστορική και θαυματουργή εικόνα Της.



Επιμέλεια: Νόπη Παπαδοπούλου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.