Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτική Καινοτομία σε διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων


Ο σύλλογος Εκπαιδευτική Καινοτομία που εδρεύει στα Γιαννιτσά Ν. Πέλλας συμμετείχε σε διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγής νέων που πραγματοποιήθηκε στη Βαϊμάρη της Γερμανίας κατά το διάστημα 7 – 14 Αυγούστου 2015 με θέμα: “The invention of nation – the invention of Europe?” (Η επινόηση του έθνους – η επινόηση της Ευρώπης;)

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης και Συνάντησης Νεολαίας (European Centre of Youth Education and Encounter) και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Youth in Action”  στο πλαίσιο του Erasmus+.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν νέοι από τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη FYROM, την Ουκρανία και τη Ρωσία, όπου μέσα από μεθόδους και δραστηριότητες που βασίζονται στις αρχές της μη τυπικής μάθησης (εργαστήρια, ομάδες συζήτησης, παρουσιάσεις, διαλέξεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις  κτλ) προσπάθησαν να διερευνήσουν το ρόλο του πολιτισμικού πλαισίου και της συλλογικής μνήμης στη διαμόρφωση των εθνικών ταυτοτήτων και κατ’ επέκταση τη σημασία των τελευταίων στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
Το σύλλογο εκπροσώπησαν οι μαθήτριες: Γκιώση Θεοδώρα (2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών), Ηλιάδη – Χαρμάνα Κική (2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών), Δεμερτζίδου Βεατρίκη (3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών). Τις μαθήτριες συνόδευσε η θεατρολόγος – σκηνοθέτις Χατζηλιάδου Αναστασία.
Περισσότερες πληροφορίες:
6972676846
6973333385
6932734088

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.