Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με πρωτοβουλία Θ. Τζάκρη ενημερωτική συνάντηση αγροτών στον Προφήτη Ηλία


Ενημερωτική συνάντηση αγροτών με πρωτοβουλία της υποψήφιας βουλευτή κ. Θ. Τζάκρη έγινε στον Προφήτη Ηλία με θέμα τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών. 

Στην συνάντηση προσεκλήθη και συμμετείχε το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και υπεύθυνος για τις Οργανώσεις Παραγωγών κ. Χρήστος  Γιαννακάκης.
Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες η κ. Τζάκρη, υπογράμμισε ότι η αναδιοργάνωση του Συνεταιριστικού  χώρου είναι η πρώτη προτεραιότητα της αυριανής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εν λόγω αναδιοργάνωση θα  αξιοποιήσει  πρώτιστα το Ευρωπαϊκό θεσμικού πλαίσιο των Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών και θα αποτελέσει την στρατηγική στόχευση που θα επιτρέψει να αντληθούν Κοινοτικοί πόροι οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την στήριξη των Συνεταιρισμών.
Η κατάρτιση και η υλοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων τον Οργανώσεων θα δώσει την δυνατότητα να επιδοτηθούν νέες φυτεύσεις οπωρώνων, συστήματα στάγδην άρδευσης, καλλιεργητικοί εξοπλισμοί, αντιχαλαζικά συστήματα, υλικά συσκευασίας, ψυκτικοί χώροι, κτιριακές εγκαταστάσεις, προγράμματα διαφήμισης, συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις  κ.α.
Ταυτόχρονα η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης θα στηρίξει την δημιουργία νέων υποδομών στον Αγροτικό τομέα, με υψηλές επιδοτήσεις, αξιοποιώντας τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.
Προϋπόθεση όλων των ανωτέρω είναι η δημιουργία ισχυρών Οργανώσεων Παραγωγών, οι οποίες ενταγμένες σε ένα δίκτυο Εθνικών Διεπαγγελματικών Οργανώσεων θα ισχυροποιήσουν τους Συνεταιριστικούς μηχανισμούς.
Η διανοιγόμενη αυριανή προοπτική στον χώρο του αγροτικού συνεργατισμού, μέσα από μία προοδευτική διακυβέρνηση που εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ, θα προσδώσει στους αγρότες της περιοχής μας τα απαραίτητα εργαλεία για να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.