Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στους Καταρράκτες...


Τελειωμό δεν έχουν όπως φαίνεται τα προβλήματα της Τουριστικής Καταρρακτών Α.Ε στην Έδεσσα-Πέλλας, αφού μετά την εκκαθάριση που τέθηκε η επιχείρηση πριν τρεις (03) περίπου  μήνες, δυστυχώς  από σήμερα οι εργαζόμενοι κήρυξαν και επίσχεση εργασίας.
Συγκεκριμένα, από σήμερα (12/9) οι δώδεκα (12) από τους δέκα εννέα (19) μόνιμους  εργαζόμενους, ενεργοποίησαν το δικαίωμα που τους παρέχει ο Νόμος, προβαίνοντας σε επίσχεση εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχουν λαμβάνει ανάλογα,  από 10-24 μισθούς, έκαστος,  ενώ στα παράπονά τους, είτε προς τον εκκαθαριστή είτε προς την Διοίκηση των Καταρρακτών, γίνονται…  μπαλάκι από τον έναν στον άλλον, λαμβάνοντας μόνο υποσχέσεις, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι. 
 Μέχρι σήμερα, έχουν λάβει ένα ποσό έναντι τον οφειλούμενων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, αυτοί και οι οικογένειές τους. Ας ελπίσουμε να βρεθεί γρήγορα λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων και γενικότερα στην επιχείρηση, ώστε να λειτουργήσει και πάλι σωστά η επιχείρηση. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και απασχολεί και ενδιαφέρει μία πόλη και όχι μόνο, θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νεώτερα.
By Sakis
Δείτε παρακάτω τι σημαίνει η άσκηση  του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας κλπ πληροφορίες.  
Επίσχεση Εργασίας
                                        Τι σημαίνει άσκηση επίσχεσης εργασίας;
Εάν ο εργοδότης καθυστερεί να καταβάλλει τις αποδοχές που οφείλει στο μισθωτό του σημαντικό χρόνο, τότε αυτός έχει δικαίωμα να προβεί σε επίσχεση της εργασίας του. Δηλαδή δικαιούται να δηλώσει στον εργοδότη ότι διακόπτει την εργασία του, μέχρις ότου να καταβληθούν οι καθυστερούμενες αποδοχές του Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι ο εργοδότης βρίσκεται σε κατάσταση υπερημερίας, με όλες τις απορρέουσες γι αυτόν απέναντι στο μισθωτό υποχρεώσεις, δηλαδή να του καταβάλει τις αποδοχές και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η επίσχεση της εργασίας του. Το χρόνο της υπερημερίας του εργοδότη, ο μισθωτός μπορεί να απασχοληθεί σε άλλο ωράριο εργασίας. Βέβαια νοείται ότι πρέπει παράλληλα να είναι σε κάθε στιγμή έτοιμος προς εργασία στη διάθεση του εργοδότη, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αρθεί η υπερημερία του 
Τι δικαιούται ο εργαζόμενος όταν δεν του πληρώνεται έγκαιρα ο μισθός;
α) Να προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας. 
β) έχει το δικαίωμα να κάνει επίσχεση της εργασίας του.
 γ) ν’ ασκήσει αγωγή και να ζητήσει εντόκως τους καθυστερούμενους μισθούς του, καθώς και αποζημίωση για κάθε άλλη ζημία του. 
Πώς γίνεται η επίσχεση;
Με αντίστοιχη δήλωση βούλησης που πρέπει να είναι σαφής και ατομική. Απλή άρνηση εργασίας δεν αρκεί, γιατί κινδυνεύει να εκληφθεί ως παραίτηση από τη θέση. 
Η δήλωση για επίσχεση καλύπτεται από αντίστοιχη δήλωση του συνδικαλιστικού φορέα; 
Όχι, η λεγόμενη ομαδική επίσχεση είναι επίσχεση που στηρίζεται σε ισάριθμες δηλώσεις με τους ενδιαφερόμενους μισθωτούς. 
Ποιο είναι το ευαίσθητο σημείο της επίσχεσης;
Η άσκηση του δικαιώματος να μην είναι καταχρηστική (281 ΑΚ), συνεπώς αν σ εύλογο χρονικό διάστημα δεν καταβληθούν οι αποδοχές στον μισθωτό μπορεί να προβεί σε επίσχεση εργασίας.








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Πραγματικά ντρέπομαι για αυτήν τη δημοτική παράταξη, για αυτόν τον δήμαρχο που ποζάρει καθημερινά σπέρνοντας λαχανόκηπους, χαμογελάει στους αγιασμούς των σχολείων στέλνοντας δελτία τύπου στα Μ.Μ.Ε, με την φωτογραφία του, μοιράζοντας ταυτόχρονα από την πίσω πόρτα μηνύσεις και εξώδικα σε εργαζόμενους με τους μονίμους συνεργάτες του και 5μηνους Κλητήρες και δημοτικούς συμβούλους ταυτόχρονα, που θεωρούν νόμιμα τα δικά τους εργασιακά τους δικαιώματα και παράνομα των άλλων εργαζομένων όταν αυτά νόμιμα απαιτούνται. Δυστυχώς εξαθλιώνουν και απαξιώνουν οικογένειες και ειδικά τα παιδιά εργαζομένων. Δεν ειναι μόνο οι εργαζόμενοι στην Α.Ε Τουριστική αλλά και στην ΔΗΚΕΔΕ που αριθμούν άνω των 50 και επί 8 μήνες απλήρωτοι. Μόνο ντροπή νιώθω για αυτούς που βρίσκονται σε αυτή την δημοτική παράταξη, μα παραλληλα εύχομαι να τους συχωρέσει ο θεός για το κακό που κάνουν σε ανθρώπινες ψυχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΩΣ ΕΔΩ;
    ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ;
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα χρέη φίλε μου έχουν πέσει στις πλάτες των δημοτών, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανικανοτητα της δημοτικής αρχής πλέον εχει γίνει καθημερινότητά μας. Όταν αυτή συνοδεύεται και με απερίγραπτη υπεροψία Δημάρχου και των συμβούλων του, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο επικίνδυνα. Αχ κατακαημένη Έδεσσα.Όλοι οι πολίτες πρέπει να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων αλλά και σε κάθε τι που γίνεται σε βαρος της πόλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΠΕΙΝΑΝΕ; ΜΗ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ!! ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΖΙΠ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΚΤΗΜΑΤΑ.. ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ (ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ) ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΑΝΕ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ! ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΑΓΓΡΑΙΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΌΠΟΙΟς ΑΚΟΎΕΙ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ! ΜΕΤΟΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ; ΜΕΤΟΧΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ; ΒΛΕΠΩ ΤΙΣ ΜΑΥΡΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙς ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ, ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΩ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ... ΚΑΤΑ 80% ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΝ ΦΡΑΠΕ 2,80!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πληρωμένο τσιράκι του Γιάννου και της παρέας του και απλά ξεφτιλίζεσαι... Η ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι δεν συγκρίνεται με αυτή ΟΛΩΝ των διοικήσεων που έκαναν "πάρτι" με τους Καταρράκτες.

      Διαγραφή
  7. Χαλαρώστε παιδιά, έχουν καταγγείλει τα πάντα στη δικαιοσυνη , όσο για τα χτήματα δεν κολάι ρε παιδιά, και η κουτσή Μαρία έχει στο βοντεν όσο για σένα 6 & 16 δουλευεις τόσα χρονια και δεν έχεις αμάξι περίεργο, στα χαρτιά και σε γυναίκες τα σκορπάς?, αλλιώς δεν εξηγείτε, αν είσαι εργαζόμενος γιατι για δημοτικό σύμβουλο σε κόβω. Και για σένα 6&21, τιμολογιακή πολιτική καθορίζει ο πρόεδρος που ειναι και δημοτικός σύμβουλος. Να ρωτάτε πριν γράψετε, εκτός αν γράφετε εσκεμμένα από τον αρμόδιο γραφείου προπαγάνδας . Για μάθε και για τα 500 κιλά παιδάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.