Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βιβλίο της Γ’ Λυκείου αναφέρει τα Σκόπια ως… Μακεδονία!


Στο βιβλίο της Γ' Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως… Μακεδονία. 
Στη σελίδα 130 του βιβλίου της "Ιστορίας του νεότερου και του σύγχρονου κόσμου" στον χάρτη που παρουσιάζεται, τα Σκόπια αναφέρονται σαν ξεχωριστό κράτος της Μακεδονίας. Και μάλιστα ο εν λόγω χάρτης, αναφέρεται στην περίοδο του 2ου Π.Π. όταν το κράτος των Σκοπίων ονομαζόταν και επισήμως ως Βαρντάσκα. 
Διπλή η παραχάραξη της ιστορίας δηλαδή. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας...



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ποιος γιδοβοσκος εγραψε τα fyrom μακεδονια στο βιβλιο...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά βρήκαν τρόπο να με κάνουν Χρυσαυγήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια-δυο-τρεις φορες το ιδιο "ΛΑΘΟΣ" στα σχολικα βιβλια...και θα το "συνηθισουμε"...ΚΑΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το επίτηδες δεν ειφισταται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γομαρια (πρωην, νυν και ...αει) της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (?) ΒΟΥΛΗΣ επιθυμουν τη γρηγορη απαξιωση -εξαφανιση του Εθνους και τη δημιουργια της ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (οπως "ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ" με νεο ΑΦΜ!) .. Αρκει οι νεοι μας να μεινουν ανιστορητοι...η' σκομα καλυτερα να μαθουν την Ιστορια του Εθνους οπως θελουνε τ' ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ 300 !!!! ...ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ στους πεζοδρομους των Γιαννιτσων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτε τυπωθηκαν τα βιβλια και ποιοι ειναι οι συγγραφεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ???....ΠΑΝΤΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΕΡΕΜΗ ΩΣ ΚΡΙΤΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ -ΕΙΔΙΚΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"!!!-ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ???....ΖΗΤΩ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παντως πρεπει ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ { 300+1(ΠτΔ)} να σας βαλουμε σε μια νταλικα για τη Συρια...ετσι χατηρικα, για να βρειτε εκει την τυχη σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αφου τους ψηφιζουν τα ζωα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προφανώς και πρέπει να ξεσηκωθούν στο Μοντενέγκρο που τους αποκαλούν Γιουγκοσλαβία. Όπως και οι Τσέχοι με τους Σλοβάκους δεν πρέπει να ψηφίζουν στην γιουροβίζιον 2 φορές γιατί στο χάρτη είναι 1. Άσε που κατεβάζουν 2 τραγούδια οι αλήτες... Καθώς και την Ανατολική Μακεδονία την δώσανε οι πουλημένοι στην Βουλγαρία όπως φαίνεται και απο τον χάρτη άλλωστε αλλά δεν μας τα λένε τα κανάλια αυτά... τα μαθαίνουμε απο άλλες πηγές.. Άσε να μην πω και για την Ουγγαρία που σαν πολύ απλώθηκε θαρρώ... Πάντως στην εποχή που αναφέρεται ο χάρτης προφανώς και δεν υπήρχε σαν ιδέα το Σκόπια. Η περιοχή ονομαζόταν Μακεδονία και δόξα το θεό προσαρτήθηκε, μεγάλο κομμάτι και δυστηχώς όχι όλο, μετά από αρκετές μάχες και πολλούς Έλληνες Μακεδόνες νεκρούς, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.