Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κουρουμπλής: Δεν αλλάζουν τα όρια των καλλικρατικών δήμων την επόμενη διετία


Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής των χωροταξικών ορίων των Δήμων για την επόμενη διετία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στη συνεδρίαση του οποίου παρέστη συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη.

     Παράλληλα ξεκινά άμεσα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, η καταγραφή θεσμικών, διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων από την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και η επεξεργασία προτάσεων για την επίλυσή τους. Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή και της ΚΕΔΕ, για επεξεργασία τόσο του νέου πλαισίου για τον «Καλλικράτη» όσο και του νέου Κώδικα των Δήμων.
     Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης για το αμέσως προσεχές διάστημα κοινή συνάντηση του ίδιου, της ΚΕΔΕ και του υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, με αντικείμενο την παράταση του τρέχοντας ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2016, καθώς και την εξεύρεση επιπλέον χρηματοδότησης για τους παιδικούς σταθμούς.
     Ακόμη, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε τη σύσταση και καθημερινή λειτουργία μόνιμης επιτροπής ΥΠΕΣΔΑ και ΚΕΔΕ με αντικείμενο την επίλυση των εκκρεμοτήτων, καθώς, όπως τόνισε, επιθυμεί «κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρινούς συνεργασίας» με την ΚΕΔΕ και όλη την Αυτοδιοίκηση. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δεσμεύσεις του υπουργού και «αυτό που μένει» τόνισε «είναι να ικανοποιηθούν στην πράξη».
      
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.