Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αλλαγές στον Καλλικράτη ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής


 Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης συνοδευόμενος από την Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε συνεργασία με στελέχη του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης ενώ επισκέφθηκε και εποπτευόμενους φορείς, όπως επίσης και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.
   Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Κύρια σημεία των τοποθετήσεων παρατίθενται παρακάτω:
   Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στην ανάληψη των καθηκόντων του και τις προτεραιότητες που τίθενται ανάφερε: «Ξεκινήσαμε με ταχύτητες συναντήσεις, ουσιαστικές σε όλα τα υπουργεία που υπάγονται στην αρμοδιότητά μου. Και στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Προστασίας του Πολίτη και στο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τώρα στο Μακεδονίας-Θράκης. Συνεργάστηκα με όλους τους Διευθυντές. Όχι μόνο τους Γενικούς Γραμματείς και τους Γενικούς Διευθυντές, με όλους τους Διευθυντές. Αυτός ο κύκλος θα γίνεται τακτικά, δεν είναι μια απλή επί της αρχής ενημερωτική διαδικασία. Θέλουμε να υπάρχει συμμετοχή όλων των παραγόντων της πυραμίδας στις διεργασίες που θέλουμε να ξεκινήσουν και να εκδηλωθούν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.
   Στο τέλος του χρόνου, πιστεύω στα τέλη Νοέμβρη-Δεκέμβρη, θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση Γενικών Διευθυντών και στην τοποθέτηση των καινούργιων Γενικών Διευθυντών. Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αλλαγές απλά για να τις κάνουμε, ούτε να εξυπηρετήσουμε ημετέρους. Θα δημιουργήσουμε δομές που δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να νιώσει ότι αδικήθηκε και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αμφισβητήσει την διαδικασία. Ίσως για πρώτη φορά στο Δημόσιο θα λειτουργήσουν διαδικασίες διαφανείς, στο μεγαλύτερο δυνατό αντικειμενικές».
   Για την επίσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε:
«Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τα εποπτευόμενα Υπουργεία, συνεννοήθηκα με την Υπουργό την κ. Κόλλια, να είμαι σήμερα εδώ, να κάνουμε μια σύσκεψη με όλους τους διευθυντές του Υπουργείου, θα υπάρξει σειρά επαφών και με φορείς της Θεσσαλονίκης, θα είμαι τακτικά στην Θεσσαλονίκη. Χαίρομαι γιατί η Υπουργός ξεκίνησε μια προσπάθεια σε αυτό το Υπουργείο, ώστε να νιώσουν όλοι οι θεσμοί και οι πολίτες στη Μακεδονία και τη Θράκη ότι αυτό το Υπουργείο τους νοιάζεται. Ότι είναι ένα Υπουργείο που αναζητά τρόπους να στηρίξει συνολικά και συλλογικά την προσπάθεια ανάπτυξης της Μακεδονίας και της Θράκης. Θα συνεργαστούμε με την κυρία Κόλλια, θα κάνουμε συναντήσεις και στην Αθήνα με συναρμόδιους Υπουργούς να λύσουμε ζητήματα αρμοδιοτήτων, ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Νομίζω θα εγκαινιάσουμε –είναι φιλόδοξο αυτό που λέω αλλά μου αρέσουν αυτού του είδους οι προσπάθειες- μια νέα εποχή για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης».
   Σχετικά με την γραφειοκρατία στο Δημόσιο και την αντιμετώπισή της, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του Κράτους είπε: «Στόχος μας είναι να συγκρουστούμε με το τέρας της γραφειοκρατίας. Πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν αναλύσεις που καταδεικνύουν με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο ότι η γραφειοκρατία απορροφά το 6% του ΑΕΠ. Αυτό είναι ιλιγγιώδες ποσό. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ζητήσουμε από όλα τα Υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις που πραγματικά θα έρχονται σε σύγκρουση με την γραφειοκρατία. Ελπίζω όλοι και οι Υπουργοί, οι Αναπληρωτές Υπουργοί, οι Υφυπουργοί, οι Γενικοί Γραμματείς, οι Γενικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές να μπουν σε μια νέα λογική. Να απαλλαγούμε από την λογική του διαχειριστικού αυτισμού, δηλαδή ο καθένας να κρατάει ένα κομμάτι για τον εαυτό του νομίζοντας ότι θα είναι αιωνίως σε αυτή τη θέση. Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτού του είδους τα σύνδρομα, να απελευθερώσουμε όλα αυτά τα ζητήματα που δεσμεύουν την δημιουργικότητα και την προσπάθεια για να πάμε μπροστά. Και το ζήτημα της Ενοποίησης των αριθμών ΑΜΚΑ-Ταυτότητας-ΑΦΜ, θα απελευθερώσει σημαντικότατες δυνάμεις και θα καταστεί σαφές ότι πλέον είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Είναι πάρα πολλά ζητήματα στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα μπουν στο τραπέζι. Ζητήματα που έχουν να κάνουν και με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής Δημοκρατίας ώστε να την κάνουμε πιο αμεσοδημοκρατική. Δηλαδή να δώσουμε δυνατότητα στον πολίτη να ασκεί πίεση στην εξουσία. Πρέπει και οι πολιτικοί να υφίστανται πίεση από τους πολίτες, αλλά και οι ίδιοι (οι πολιτικοί) να πιέζουν τους εαυτούς τους, γιατί μόνο έτσι θα διατηρούν ζωντανή τη σχέση με την κοινωνία».
   Σχετικά με πρωτοβουλίες της ηγεσίας του Υπουργείου για αλλαγές στον Καλλικράτη ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε: «Ετοιμάζουμε ένα νομοσχέδιο που αφορά τον θεσμικό Καλλικράτη. Όχι το χωροταξικό. Δεν μιλάμε αυτή τη στιγμή για χωροταξικές αλλαγές. Την Τετάρτη θα επισκεφθώ την ΚΕΔΕ, θα γίνει εκεί μια πολύ χρήσιμη κουβέντα και θα ξεκινήσουμε να ανοίξουμε αυτό το θέμα, ώστε με βάση τις αδυναμίες, τα κενά, τα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή αυτού του θεσμού να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά ώστε να γίνει πιο λειτουργικός, πιο αποτελεσματικός, πιο αναπτυξιακός και πιο δημιουργικός».
   Για το φλέγον ζήτημα του Μεταναστευτικού-προσφυγικού ο Υπουργός τόνισε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα το μεταναστευτικό για να λέει κανείς ότι με πολύ ανώδυνο και ανέξοδο τρόπο θα το αντιμετωπίσει. Η προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός και τώρα που είναι στην Αμερική και που πρέπει να κάνουμε και ως πολιτικό σύστημα με όσες δυνατότητες διαθέτει το κάθε κόμμα στην Ευρώπη, είναι να βρεθεί τρόπος να ηρεμήσουν τα πράγματα στη Μέση Ανατολή. Αν δεν το πετύχουμε αυτό το ζήτημα είναι ανοιχτό για την Ευρώπη αλλά πρωτίστως για την Ελλάδα. Κι εδώ χρειάζεται ψυχραιμία νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα, αλλά είναι ένα υπαρκτό πολύ σοβαρό και –αγγίζει τα όρια θα έλεγα- εθνικό πρόβλημα, διότι δυστυχώς, ακόμα στην Ευρώπη υπάρχουν λογικές αποκλεισμού κι αντιλαμβάνεστε ότι αν πούμε ότι η Ευρώπη κλείνει τα σύνορα της τι θα γίνει στην Ελλάδα. Το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην πηγή του. Πρέπει συνολικά, συλλογικά, ως κυβέρνηση, ως κοινωνία, ως πολιτικό σύστημα να δούμε αυτό το εθνικό ζήτημα».
   Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδια για το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά είπε: «Είναι ευτυχές το γεγονός της επίσκεψης του Υπουργού εδώ αμέσως μόλις ανέλαβε τις υποχρεώσεις του και ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Αυτή η επίσκεψη δείχνει το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τη Βόρεια Ελλάδα».
   Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης στο πλαίσιο της συνάντησης με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε: «Είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη η σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό, δεν μας έχει συνηθίσει το κεντρικό κράτος σε τέτοιου είδους συνεργασίες, να έρθει να ακούσει και το βασικότερο για έναν που διοικεί μια κατάσταση είναι να ακούει αυτούς που είναι από κάτω του. Κάναμε λοιπόν μια πάρα πολύ ωραία συνεργασία με τον Υπουργό και με την Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης. Ελπίζω με την πάρα πολύ ωραία συνεργασία να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης». 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. κυριε υπουργε παρτε ενα λεωφορειο
    βαλτε μεσα ολους τους διεθυνταδες
    βαλτε μεσα και τον δελφινο τζιτζι και ξεκηνηστε απο τους ευζονους δηλαδη απο την εισοδο της χωρας απο βορρα να πατε προς θεσσαλονικη και χαλκιδικη , εαν δεν νιωσετε ουγκαντα τοτε παρτε ανεσθητικο..

    η απολυτη ξεφτιλα...............δρομοι αγροτικοι πεσμενες κολονες σκουπιδια χορτα χωματα ζωα σκοτομενα καμενα χρονο και κατα τα αλλα ευρωπη θεωρια ξεφτιλα ντροπη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.