Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμμετοχή Κ.Π. «ΟΡΑΜΑ» στη 10η Πανελλήνια συνάντηση φορέων πρόληψης (φωτο)


Σημαντική ήταν η παρουσία του Κέντρου Πρόληψης Ν. Πέλλας «Όραμα» στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης των Εξαρτήσεων που πραγματοποιήθηκε από τις 15-18 Οκτωβρίου 2015 στα Ιωάννινα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Πρόληψης στην Ελλάδα (τότε ως Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης των Ναρκωτικών Ν. Ιωαννίνων, σήμερα ως Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία»).
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε μέρος της δουλειάς του Κ.Π. «Όραμα» από τα στελέχη του Κέντρου, όπως η Λειτουργία του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας με αναρτημένη ανακοίνωση από την Μαρία Ιωακειμίδου, η Ομάδα Υποστήριξης Εγκύων με τίτλο «Περιμένοντας τον Πελαργό…» με προφορική ανακοίνωση από την Φωτεινή Τερζή και επίσης με προφορική ανακοίνωση η πτυχιακή εργασία «Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία των Κέντρων Πρόληψης» από το Λάζαρο Σιάντση. 
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τη δουλειά τους με άλλους συναδέλφους, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και καινοτόμες παρεμβάσεις με διάφορες ομάδες πληθυσμού, π.χ. γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, να ακούσουν για τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές πρόληψης, τη θετική αξιολόγηση και αποτελεσματικότητα των δράσεων πρόληψης, κτλ. 
Την Πανελλήνια Συνάντηση οργάνωσαν το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης και το Κ.Π. Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία», ενώ την υποστήριξαν ο ΟΚΑΝΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 
Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευ. Καφετζόπουλος, η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών κ. Χρ. Παπουτσουπούλου – Διαμαντοπούλου, ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ κ. Β. Γκιτάκος.
Ευχάριστη έκπληξη ήταν και η παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Δ/ντή Ηπείρου, Ταξίαρχου Κοτσιάφτη Δημήτρη, ο οποίος κατάγεται από την Έδεσσα και παρευρέθηκε στην τελευταία εκδήλωση του συνεδρίου με ομιλητές τον κ. Μ. Σφακιανάκη, Δ/ντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και τον κ. Β. Κούτρα Δ/ντή του Κ.Π. Ιωαννίνων «Σχεδία» και Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Τμήματος Νηπιαγωγών Παν/μίου Ιωαννίνων.  
Για περισσότερες πληροφορίες και για παρακολούθηση των ανακοινώσεων μέσω live streaming, μπορείτε να πλοηγηθείτε στην Ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης http://www.diktyo.org.gr/ και http://10thpanhellenic-ioannina.gr/ 
Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.