Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εθελοντικές στειρώσεις ζώων στην Αλμωπία


Ο Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας «η Ελπίδα» σε συνεργασία με το ίδρυμα Marchig Animal Welfare Trust με έδρα το Εδιμβούργο, κατά το χρονικό διάστημα 24-25 Σεπτεμβρίου 2015, προχώρησε στη στείρωση 20 ενήλικων θηλυκών σκυλιών και 5 επίσης θηλυκών και αρσενικών γατών. 
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ευρύτερο πρόγραμμα συνεργασίας το οποίο περιλαμβάνει ετησίως 3 επισκέψεις των κτηνιάτρων, διάρκειας 2 ημερών η κάθε μία. Μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί αρκετά ζώα στην περιοχή της Αλμωπίας. 
Για όσους από εμάς το ηθικό μας καθήκον απέναντι στην προστασία των ζώων και στην κοινωνία που οραματιζόμαστε, αρχίζει και τελειώνει με την ευαισθητοποίησή μας την 4η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων, η παραπάνω ενημέρωση μπορεί κάλλιστα να προστεθεί στο ανούσιο κομμάτι της μέρας μας.
Για όσους όμως ο εθελοντισμός είναι βίωμα και όχι ιδέα, με ό,τι αυτό σημαίνει εις βάρος της δύσκολης καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας, η παραπάνω είδηση κρύβει πίσω της ανθρώπους που δούλεψαν, διέθεσαν το σπίτι τους για τις επεμβάσεις και τη μετέπειτα ανάρρωση των ζώων και δε ζήτησαν κανενός είδους προβολή ή επιβράβευση. 
Επειδή ο εθελοντισμός έχει ονοματεπώνυμο, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τα μέλη του συλλόγου μας: 
Φώτης Παραστατίδης 
Ειρήνη Βασιλάκη 
Ελευθερία Δημούλα 
Ειρήνη Μπεκίρη 
Μαρία Πίπογλου-Κοτσίδη 
όχι μόνο για την έμπρακτη προσφορά τους αλλά και για την ψυχή που έδωσαν και δίνουν στον καθημερινό αγώνα για μείωση του αριθμού των αδέσποτων στην περιοχή μας, εκεί δηλαδή που παίζουν τα παιδιά μας και ζούμε όλοι μας.
Ο πρόεδρος
Φώτης Παραστατίδης
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.