Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι (φωτο&βίντεο)


Βγήκε ο στρατός στους δρόμους - Επίθεση σε εστιατόριο, σε μπαρ και στο Stade de France την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία - Οι αρχές απομάκρυναν τον Ολάντ από το Στάδιο - Πληροφορίες ότι βρέθηκαν δυο διαμελισμένα πτώματα στο Στάδιο.
Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν το βράδυ της Παρασκευής τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν έπειτα από πολλαπλές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί από διάφορα κεντρικά σημεία.
Η πρώτη έγινε στο εστιατόριο «Μικρή Καμπότζη» στην οδό Rue Bichat στο 10ο διαμέρισμα της πόλης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι δράστες εισέβαλαν με καλάσνικοφ στο εστιατόριο και άρχισαν να πυροβολούν, ενώ έριξαν και χειροβομβίδες.
Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν τρεις εκρήξεις κοντά στο stade de France στο οποίο την ώρα εκείνη διεξάγονταν ο φιλικός αγώνας Γαλλίας-Γερμανία. Τον αγώνα παρακολουθούσε, μάλιστα, ο Φρανσουά Ολάντ και η ασφάλειά του τον απομάκρυνε άμεσα, ενώ πριν από λίγο γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως κοντά στο stade de France οι αρχές βρήκαν δυο διαμελισμένα πτώματα, τα οποία ανήκουν πιθανότατα σε καμικάζι αυτοκτονίας!


Η στιγμή της έκρηξης την ώρα του αγώνα
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εκρήξεις στην περιοχή του σταδίου Stade de France.
Στη συνέχεια άγνωστος άνοιξε πυρ έξω από πολυσύχναστη καφετέρια, ενώ λίγα λεπτά αργότερα μεταδόθηκε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί αλλά και μια ισχυρή έκρηξη στο μουσικό θέατρο Μπατακλάν, όπου αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κατάσταση ομηρίας.
Πανικός κοντά στο Stade de France


Γαλλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι από την επίθεση στο Μπατακλάν υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ενώ η εφημερίδα Le Figaro τονίζει πως αυτόπτης μάρτυρας είδε  δύο άνδρες να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο και ντυμένοι με πολιτικά.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιοι βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις, ωστόσο, πολλοί μιλούν ήδη για τρομοκρατικό χτύπημα, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον πέντε και πως ένας από αυτούς σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών.
Ο Γάλλος πρόεδρος μετέβη στο υπουργείο Εσωτερικών «για να προβεί σε απολογισμό της κατάστασης», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.   

«Γάζωσαν» αθώους πολίτες στο θέατρο Μπατακλάν - 100 όμηροι
Πέντε-έξι βαριά οπλισμένοι άνδρες με πολιτικά εισέβαλαν στο χώρο, εν ώρα συναυλίας - Φώναζαν για τη Συρία και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» - Πυροβολισμοί και αίμα παντού στο κτίριο.
Εκατό άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία του Παρισιού, κρατούνται όμηροι από άγνωστο αριθμό ενόπλων μέσα στο θέατρο Μπατακλάν της γαλλικής πρωτεύουσας, στο οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη, κατά πληροφορίες, συναυλία ενός καλιφορνέζικου συγκροτήματος της ροκ, των «Eagles of Death Metal».
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είδε ομάδα ανδρών να εισβάλουν οπλισμένοι στo θέατρο Μπατακλάν, ντυμένοι με πολιτικά.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ακούγονταν πυροβολισμοί από το εσωτερικό του κτιρίου, κάνοντας λόγο για πέντε-έξι ενόπλους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για τη Συρία, αλλά και «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».
Γαλλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι από το κτίριο κατάφεραν να βγουν πολλοί άνθρωποι, άλλοι τραυματίες και άλλοι καλά στην υγεία τους, όλοι τους σοκαρισμένοι από τα δραματικά γεγονότα.
Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο RTL, oι ένοπλοι που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, είχαν το χρόνο να γεμίσουν αρκετές φορές τα όπλα τους, εκτελώντας αθώους πολίτες. Δεν υπήρχαν ωστόσο πληροφορίες για συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.
Αυτόπτης μάρτυρας, που κατάφερε να διαφύγει, είπε ότι έβλεπε αίμα παντού στο θέατρο.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται εισβολή της αστυνομίας στο θέατρο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο.
Στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς.
Πηγές κοντά στον Γάλλο πρόεδρο αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης στρατιωτικού νόμου.

Μαρτυρία-σοκ μέσα από το Bataclan: Σφάζουν όλο τον κόσμο
Στο θέατρο Bataclan εμφανιζόταν σήμερα το συγκρότημα Eagles of Death Metal. Εκείνη την ώρα ξεκίνησε η κατάσταση ομηρίας για περίπου 100 άτομα. 
Ένας από τους ομήρους κατάφερε να στείλει μήνυμα για βοήθεια που συγκλονίζει. Έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: 
«Είμαι ακόμη μέσα στο Bataclan. 1oς όροφος. Βαριά τραυματισμένος. Υπάρχουν επιζώντες στο εσωτερικό. Σφάζουν όλο τον κόσμο, έναν προς έναν. Στον 1ο όροφο γρήγορα». 
Η αστυνομία αλλά και κομάντο του στρατού έχουν περικυκλώσει το χώρο. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΕΔΩ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ""ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ'' Που ειναι το 20% ολων αυτων που περνανε απο εδω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΙΡΑΚ,ΛΙΒΥΗ,ΣΥΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΝΤΠ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΥΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ.
    ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.
    ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΥ ΕΙΔΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ.
    Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΡΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ....................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.