Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιστολή διαμαρτυρίας Δημάρχου Έδεσσας για το ενδεχόμενο κατάργησης του Α.Τ. Άρνισσας


Επιστολή προς τον αναπλ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε ο Δήμαρχος Έδεσσας, στην οποία εκφράζει την έντονη διαφωνία του στο Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Πέλλας, που προβλέπει την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας. 
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
Έδεσσα,  12 Οκτωβρίου 2015
αρ. πρωτ.:-29497-
Προς: Αν. Υπουργό Προστασίας Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα
Κοιν.:  (α) Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη
           (β) Βουλευτές Νομού Πέλλας
           (γ) Μέσα Ενημέρωσης
Θέμα: Σχέδιο Αναδιάταξης Υπηρεσιών Αστυνομίας
Κύριε Υπουργέ,
στις 11 Νοεμβρίου 2015, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση ενημέρωσης για το σχέδιο αναδιάταξης των υπηρεσιών της Αστυνομίας στην Κεντρική Μακεδονία. Κατά την εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε στους ανυποψίαστους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, αιρετούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, ένα σχέδιο που σε ότι αφορά στην περιοχή του Νομού Πέλλας αναφέρει την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων Άρνισσας και Κρύας Βρύσης.
Καταρχάς η διαδικασία ήταν απαράδεκτη! Οι Δήμαρχοι, ως εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών, κληθήκαμε να ενημερωθούμε για ειλημμένες αποφάσεις που αφορούν εξαιρετικής σημασίας ζητήματα, όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αντί να ζητηθεί η άποψη των τοπικών κοινωνιών μας καλέσατε να μας κάνετε ανακοινώσεις! Ίσως θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς που δεν μας στείλατε εγγράφως την ενημέρωση, ξεκινώντας με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας»…
Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο αμφισβητώ ευθέως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ότι δηλαδή υπάρχει χαμηλή εγκληματικότητα και δεν υπάρχει λόγος διατήρησης του Τμήματος της Άρνισσας. Το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφικά περιοχή, που έχει έντονη τουριστική κίνηση και τα τελευταία χρόνια όλοι μας γνωρίζουμε ότι υπάρχει έξαρση του φαινομένου κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια. Επιπλέον, το οδικό δίκτυο είναι σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση, γεγονός που δυσχεραίνει την δυνατότητα αντίδρασης από την Έδεσσα. Τέλος, η περιοχή που καλύπτει το συγκεκριμένο Τμήμα βρίσκεται στα σύνορα και οι κάτοικοι θα προτιμούσαν την παρουσία του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας από τους βερμπαλισμούς των πολιτικών περί «ακριτών» και «αυτών που φυλάττουν Θερμοπύλες». Μόνο έτσι θα τονωθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, ενώ σε άλλη περίπτωση θα είναι σαν να τους αφήνετε στο έλεος του Θεού!
Θέλω να τονίσω ότι η ανακοίνωση του σχεδίου αυτού μπορεί να μην ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες εδώ και καιρό, αλλά δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση. Δεν γνωρίζω εάν είχαν κάποια ενημέρωση οι Βουλευτές του Νομού Πέλλας. Σε περίπτωση που είχαν ενημέρωση όφειλαν να την μεταφέρουν στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σε αντίθετη περίπτωση πιστεύω ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τήρησε μία διαδικασία που υπονομεύει το ρόλο τους…
Σε κάθε περίπτωση θέλω να σας ανακοινώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνούμε και αντιδρούμε εντονότατα με τον σχεδιασμό αυτό, καθώς αποτελεί βαθύτατη πίστη μας ότι στην Παιδεία, την Υγεία και την Ασφάλεια δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις!
Ελπίζω ότι ο σχεδιασμός αυτός δεν αποτελεί οριστική απόφαση και θα υπάρξει ανατροπή του, κάτι για το οποίο καλώ τους Βουλευτές του Νομού Πέλλας και τους συμπολίτες μου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να πιέσουμε με όλη τη δύναμη που διαθέτουμε για την άρση αυτής της αδικίας.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας
Δημήτριος Γιάννου

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. κοψε λασπη ρε μαγκα τους σηκωθηκε η τριχα τωρα που διαμαρτυρηθηκες εσυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά ρε Γιάννου εσύ δεν ενημερώνεις καν τους υπαλλήλους σου,. υπάλληλος με θητεία περιορισμένη είσαι και το έχεις ξεχάσει, ξύπνα εεεεεεεε, κατέβα από το καλάμι, ένας Δημαρχούκος είσαι εεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω χασαμε πανεπιστημιο και σφυριζαν αδιαφορα μηπως τους χαλασει τη διαγωγη η νδ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.