Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επανέρχεται η ενισχυτική διδασκαλία με τροπολογία του υπ. Παιδείας


Επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την ενισχυτική διδασκαλία, με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Νίκος Φίλης και η οποία θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις».
Εξάλλου, στην ίδια τροπολογία καθορίζεται εκ νέου ο τρόπος επιλογής και τοποθέτησης διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τη διαδικασία μοριοδότησης να προβλέπει και συνέντευξη των υποψηφίων, εκτός τη μυστικής ψηφοφορίας. Ακόμη, με την εν λόγω τροπολογία, ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου.
Ειδικότερα, με την τροπολογία του υπουργείου, επαναφέρεται η ενισχυτική διδασκαλία στο γυμνάσιο, η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο λύκειο (γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ), ενώ παράλληλα καθορίζεται το πλαίσιο με το οποίο παρέχεται η εκπαίδευση στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, καθώς και η κατ? ιδίαν διδασκαλία που παρέχεται σε κρατούμενους και στα τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν στο πλαίσιο εγκεκριμένων Οργανισμών Θεραπείας (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΨΝΑ και ΨΝΘ).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.